EPL: Kalev ehitab Kanutiaia serva Pirita rannaga võistleva välisujula

24. mai 2004, 08:20

Täna 103. sünnipäeva tähistav spordiselts Kalev tahab järgmistel aastatel ehitada Tallinna kesklinna välisujula.

Välisujula rajamine Kanutiaia pargi poolsesse külge on plaanis Aia tänavas asuva Kalevi sise-ujula rekonstrueerimise teise etapina, kirjutab Eesti Päevaleht.

?See eeldab, et tehakse pargi detailplaneering, mis võtab aga aega,? ütles Kalevi peasekretär Rein-Vello Ojavere. Kanutiaia park on tema sõnul riigimaa, nii et detailplaneeringu koostamine pole spordiseltsi võimuses.

?Suvel on Pirita rahvast väga täis, lisaks on liiklus selline, et sinna on keeruline saada. Nii et tundub, et kesklinna välisujula ehitamine on huvitav projekt,? ütles spordiseltsi peasekretär.

Kesklinna saastatuse ja välisujula sobivuse pärast Ojavere muret ei tundnud. ?Kogu maailmas on miljoneid ujulaid, mis asuvad linna keskel, suurte ookeanide ääres ja kõikjal mujal,? imestas peasekretär. ?Õhtuks pannakse basseinile kate peale. Loomulikult tuleb seda puhastada, nii mehaaniliselt kui ka spetsiaalsete filtritega, nii nagu kõigis välisujulates.? Ojavere lisas, et kõigepealt tuleb valmis saada siseujula, siis hakatakse välisujula peale rohkem mõtlema.

Suvel alustab Kalev ka siseujula põhjalikku ümberehitust. ?Ujumine on kergejõustiku kõrval vaieldamatult üks alasid, kus Kalevi liikmed on saavutanud rahvusvahelises konkurentsis rahuldavaid tulemusi,? kiitis Ojavere.

Ojavere on varem Päevalehele kinnitanud, et remont algab 1. juunil ja peaks lõppema novembriks. ?Tahame teha kõik, et ujula võimalikult kiiresti valmis ehitada,? ütles Ojavere reedel, kuid keeldus valmimiskuupäeva täpsustamast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing