24. mai 2004 kell 9:20

Aprillis tööstustoodangu tootmine suurenes

2004. aasta aprillis tootsid Eesti tööstusettevõtted rohkem toodangut nii eelmise kuu kui ka eelmise aasta sama kuuga võrreldes, teatab Statistikaamet.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted 2004. aasta aprillis 1% rohkem toodangut kui märtsis. Toodang suurenes mäetööstuses 14% ja töötlevas tööstuses 2%, energeetikas aga vähenes 9%.

Tööpäevade arvuga korrigeeritud andmetel suurenes aprillis toodang 2003. aasta aprilliga võrreldes tööstuses kokku 4%, sealhulgas töötlevas tööstuses 9%. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu toodangu suurenemine toiduainete ja puittoodete tootmises, tekstiili- ning ehitusmaterjalitööstuses.

2004. aasta aprillis võrreldes eelmise aasta aprilliga vähenes elektrienergia tootmine 33%, soojuse tootmine 14%.

Hetkel kuum