Nafta langeb, börs tõuseb

Alvar Jõgeva 25. mai 2004, 00:00

USA aktsiad alustasid eilset päeva tõusuga, kuna Saudi Araabia otsustas tõsta naftatoodangu mahte, mis vähendas muret, et nafta ja naftasaaduste hinnad aeglustavad majanduskasvu.

Saudi Araabia, kes on maailma suurim naftatootja tegi ettepaneku tõsta OPECi toodangumahtu 2 miljoni barreli võrra päevas, mis tähendab edaspidi 25,5 miljoni barrelist päevatoodangut.

Boeingu aktsiad tõusid 1,5%, kuna ettevõte sai tellimuse sajale uuele 7E7 lennukile. Investeerimispank Credit Suisse First Boston tõstis firma reitingut ühe astme võrra, turu tootlust ületavale tasemele.

Caterpillar sai samuti parema soovituse. Investeerimispank Merrill Lynch soovitab ettevõtte aktsiaid nüüd osta, varem oli neil hoidmissoovitus. ?Aktsiad tunduvad üsna odavad,? ütles tuntud analüütik Ed Yardeni Bloombergile.

Suure tõusu tegid läbi võrkude tootja Lucent Technologies aktsiad, millega kaubeldi 6 protsenti kõrgemal tasemel. Firma ostis võrguseadmete tootja Telica aktsiad 295 miljoni dollari eest. Ühinemine vähendab Lucenti 2005. aasta kasumit 2 sendi võrra aktsia kohta. See tehing tõstis üles ülevõtmisspekulatsioonid samas sektoris. Suure tõusu tegid läbi Sonus Networks, Net2Phone ja 8×8 Inc.

USA mainekas investeerimisleht Barron?s avaldas üsna positiivse loo Nokiast, kus näeb hoolimata probleemidest ettevõtte potentsiaali. Siiski pole suutnud aktsia artikli peale oluliselt kosuda. Viimasel ajal on Nokia langenud negatiivsete uudiste ohvriks, kuid enamus halbu uudiseid peaks olema juba aktsiahinda sisse arvestatud.

Kell 16.45 olid Dow Jonesi ja S&P 500 indeks pool protsenti kõrgemal tasemel. Nasdaqi koondindeks oli ligi protsendi jagu plussis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing