Ülo Toomsalu • 27. mai 2004 kell 5:48

PM: Maksukasv viib mängupõrgud põranda alla

Kasiinopidajate hinnangul tooks hasartmängumaksu tõstmine endaga kaasa põrandaalused mängupõrgud, millega Eesti korrakaitsjad ei ole seni kokku puutunud.

Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu (EHKL) juhi Tõnis Rüütli sõnul on paari aasta eest tõusnud maksud firmadele küllalt suure lisakoormuse tekitanud. Kui neid nüüd veelgi tõstetaks, looks see soodsa pinnase hasartmängude põranda alla minekuks, kirjutab Postimees.

Ebaseaduslike hasartmängude korraldamine oleks paljudele atraktiivne, sest raha, mis antud valdkonnas aastas liigub, on üpris suur. Mullu oli EHKLi kuuluvate ettevõtete kogukäive umbes 900 miljonit krooni.

«Ettevõtetele on antud kümneks aastaks tegevusload ja nende eest on küsitud 700 000 krooni, mis on üpris soolane hind,» rääkis Rüütel. «Ka eelmine maksumäärade tõus oli väga järsk ning poleks hea taas mängureegleid muutma hakata.»

Praegu peavad mängupõrgute pidajad maksma iga mänguautomaadi eest kuus 5000 krooni, mängulaua eest aga

15 000 krooni.

Eesti korrakaitsjatele oleks illegaalsed mängupõrgud aga uueks asjaks, varasematel aastatel on vastavad seadused olnud üpris liberaalsed ning on puudunud põhjus ettevõtmist põranda alla viia.

Hetkel kuum