Ernst & Young: Eestil on atraktiivse investeerimiskeskkonna omadused

ÄP 02. juuni 2004, 00:00

Uuring näitab, et meelitab kõige enam investeeringuid hea transpordi ja logistika infrastruktuur, potentsiaalne produktiivsuse kasv ning telekommunikatsiooni kvaliteet.

?Lisaks mainitutele peetakse tähtsaks ka tööjõukulusid, töötajate oskusi, poliitilise, õigusliku ja regulatiivse keskkonna läbipaistvust,? ütles Ernst & Young Baltic ASi partner, Eesti ettevõtte juhataja Hanno Lindpere. ?Kõige enam domineerivad logistilised ja töökorralduslikud kriteeriumid, seejärel finantsilised.?

Rahvusvahelise ärikonsultatsioonifirma Ernst & Youngi 513 Euroopa, Ameerika ja Aasia äriliidri hulgas läbi viidud uurimusest selgub, et Eesti vastab peaaegu kõigile peamistele eeldustele, mis on vajalikud rahvusvaheliste investeeringute ligimeelitamiseks.

Lindpere sõnul on Lääne-Euroopa Ida-Euroopast atraktiivsem investeerimiskeskkond just seetõttu, et asub sihtturgudele lähemal: ?Tihti kaalub sihtturu lähedus üles ka soodsama maksusüsteemi.?

?Uuringu kohaselt peavad investorid aga võrreldes loetletud kriteeriumitega kõige vähem olulisemaks investeerimismaa kuulumist kindlasse rahatsooni, mida Eestis peetakse väga oluliseks. Võrreldes tööjõukulude kiire kasvuga just avalikus sektoris, mis täna on Eestis juba vedamas erasektori palgakasvu, mitte vastupidi, on eurole üleminek investeeringute ligimeelitamise seisukohalt täiesti teisejärguline küsimus,? märkis Lindpere.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing