Automüüjad lasevad hinna üle tingida

Villy Paimets 11. juuni 2004, 00:00

?Tavaline situatsioon on selline, et kliendid soovivad igal pakkumisel näha kohe allahindlust. Meie tavaliselt teeme 1?5%. Edasi juba sõltub kliendi ja müügimehe vahelisest suhtlusest,? ütles Mazdasid müüva Esma Auto müügidirektor Hindrek Männik. ?Enam ei mäleta, et oleks mõne auto letihinnaga müünud, see lihtsalt ei ole võimalik.?

Teinegi Mazda-müüja kauples maikuus soodushindadega. ?Mais müüsime autosid allahindlusega, pakkusime tasuta lisavarustust või soodusintressi,? ütles Vilojeti müügidirektor Jaanus Simson. ?Allahindlus sõltub kliendist ? püsiklient, suurfirma, riigihange jne.?

Saksa Auto müüb letihinnaga umbes 10% autodest. ?Tavaline hinnasoodustus kõigub üksikostu korral 2?4% vahel,? ütles Volkswageneid müüva Saksa Auto ASi müügidirektor Toomas Kuusk.

?Hinna suhtes on kõikidele klientidele vastu tuldud. Mais olid mõned tehingud, mille korral auto hinnaks jäi letihind, küll aga registreeriti auto tasuta,? ütles Opeleid ja Chevrolet?sid müüva Ascar Tallinna müügidirektor Sven Kipper. ?Sisuliselt on see aga ikkagi hinnaalandus.?

?Selge on see, et teatavaid järeleandmisi tuleb automüügis ikka ette,? ütles Nissan Balti turundusjuht Ringo Rahumeel. ?Üldjuhul on need seotud hulgitehingute ning pikaajaliste partneritega.?

Seatide ja Suzukidega kauplevas Japautos letihinnaga müüdud autode üle arvet ei peeta. Allahindlusprotsendi kohta ütles müügidirektor Erkki Ots, et mõne mudeli puhul ei ole üldse kauplemisvõimalust, mõne puhul seda on. ?Lihtne reegel, mille kohta ka meie majas on teatud erandeid, et mida kallim auto, seda rohkem saab kaubelda,? lisas Ots.

?BMW hinnad on üle maailma suhteliselt jäigalt paika pandud ja suuremateks allahindlusteks ruumi jäetud pole. Uute mudelite puhul on igasugune allahindlus tehase poolt keelatud,? ütles BMW ja Mini müüja United Motorsi turundusjuht Toomas Pärna. ?Tehase poolt on erihinnad kehtestatud valitsus- ja riigiasutustele ning rahvusvahelistele organisatsioonidele ja diplomaatidele.?

Renault?sid müüv Autori AS müüb valdava enamiku oma autodest nende hinnakirjajärgsete hindadega. ?Renault hindade kohta võib küll öelda, et need on ehk pisut madalamadki, kui nad olla võiksid,? ütles marketingijuht Henrik Raave.

Kia Autos on allahindlused müügidirektor Sven Litvinovi sõnul konfidentsiaalne informatsioon. Sama kinnitas ka Audisid müüva Reval Auto marketingijuht Maarja Küla.

Ka Fiate, Nissaneid ja Alfa Romeosid müüva Auser Auto müügijuht Urmas Mõik jättis saladusele viidates küsimusele vastamata. ?Sellist infot ei luba minul keegi väljastada. Oleksime isegi huvitatud oma konkurentide kohta samu asju teada saama,? kirjutas Mõik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing