Andris Feldmanis • 14. juuni 2004 kell 10:50

Jüri Mõis: Ilvese fenomen on arusaamatu

Minu jaoks jääb arusaamatuks Toomas-Hendrik Ilvese fenomen, kommenteeris ettevõtja Jüri Mõis europarlamendi valimistulemusi.

Samas ei uskunud ta enda sõnul, et valimistulemused näitaksid poliitika kaldumist vasakule. 'Sotsialism on rahval liiga hästi meeles, et midagi sotsialismilaadset tuleks. Tegu on pigem Ilvese fenomeniga,' lausus ta.

'Ega need Europarlamendi valimised Euroopas suuremat tähendust ei oma, pigem on tegu sisepoliitilise võitlusega, kus nüüd osad ? sotsid siis ? hakkavad endast väga hästi arvama,' lausus ta. 'Hea meel on selle üle, et Vilja Savisaar valituks ei saanud.'

Küsimusele, kuidas võiksid Eesti saadikud europarlamendis tema huve esindada, vastas Mõis, et 'olgu vait seal.' Eesti saadikud peaksid olema vait, kuid samal ajal reklaamiks Eestit kui märki. Seda teeks kõige paremini Carmen Kass, lisas ta.

Hetkel kuum