EPL: Gazprom soovib tõsta Eestisse tarnitava gaasi hinda

16. juuni 2004, 08:43

Vene gaasimonopol Gazprom kavatseb tõsta Balti riikidesse tarnitava gaasi hinda, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

?Seoses Balti riikide astumisega Euroopa Liitu tõstame hinnad vastavale tasemele,? ütles ajakirjanikele Gazpromi juhatuse aseesimees Aleksandr Rjazanov.

Rjazanov märkis, et Eesti, Läti ja Leedu maksavad praegu 80-85 dollarit tuhande kuupmeetri gaasi eest, kuid naaberriik Poola 120 dollarit, teatas RosBusinessConsulting. Poola hind peaks olema lähtekohaks ka Eestile ja Baltimaadele, lisas ta.

ASi Eesti Gaas müügiteenuste ettevõtte direktor Raul Kotov ütles Eesti Päevalehele, et ettevõttel on ühe omanikfirma Gazpromiga sõlmitud leping, millega on paika pandud maagaasi ostuhinnad kuni 2008. aasta 31. detsembrini. Tarnitavad maagaasi kogused on kahe ettevõtte vahel paika pandud kuni 2015. aastani. ?Ma ei oska seda teemat hetkel rohkem kommenteerida, kui et me lähtume oma tegevuses sõlmitud lepingutest,? lausus Kotov.

?Alati võib olla nii, et kui turul on midagi muutumas (näiteks Euroopa Liidu laienemine ? toim) soovitakse teatud lepingupunktide üle läbi rääkida,? lisas Kotov. ?Me loodame, et sõlmitud leping jääb kehtima.?

Kotovi sõnul ei saa Eesti Gaas endale lubada olukorda, kus ettevõte klientide ees lepinguga võetud kohustusi ei täida.

2003. aastal müüs Gazprom Eestile, Lätile ja Leedule 5,72 miljardit kuupmeetrit gaasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing