Konsortsiumi liikmeid tuleb otsida koostööpartnerite seast

Merike Lees 18. juuni 2004, 00:00

?Kõige kindlam on vaadata esmalt ikka oma koostööpartnerite hulgas ringi, kuna nendega on usaldus juba tekkinud,? soovitas BDA Estonia konsultant Kadri Ugand.

Euroopa Komisjoni hallatavatel programmidel on välja töötatud ka oma partneriotsinguvõrgustikud, kus ühe valdkonna ettevõte, kes on huvitatud projektis osalemisest, esitab oma soovi asukohamaa programmi kontaktpunkti. Sealt levib see info teiste maade vastava valdkonna ettevõteteni, kes saavad luua sel moel omavahel ühendust.

Kui ettevõte on leidnud partneri, kellega koos projektis osaleda, tuleks külastada programmi kontrollpunkti, kus vaadatakse üle partnerite abikõlbulikkus, ütles Ugand.

Ka EASi kommunikatsioonijuhi Edith Kiilmaa sõnul on üldine praktika, et ettevõtjad otsivad endale ise äripartnerid või palkavad endale erasektori konsultatsioonifirma, kes seda nende eest teeb. Samuti leitakse endale tõsised partnerid erialamessidel, kus palju ühe valdkonna firmasid koos.

EAS viib nende juurde pöörduvad välisinvestorid, kes endale kohalikke partnereid otsivad, siinsete firmadega kokku. Kohalikke ettevõtjaid abistatakse mitmesuguse informatsiooniga, näiteks välismaiste erialaliitude kohta, kust võiks potentsiaalselt endale äripartneri leida.

Füüsiliselt EASi Tallinnas tegutsevad välisinvesteeringute konsultandid kõigile kohalikele ettevõtjatele, kes EASi pöörduvad, eraldi partnereid otsida ei jõua, aga kui firma teab, mis sihtturg teda täpsemalt huvitab, saame suunata ta EASi välisesindaja juurde, kes neile vajaliku partneri leiab, selgitas Kiilmaa. Praegusel hetkel on EASil välisesindajad Londonis, Hamburgis, Helsingis, Stockholmis, Moskvas ja Peterburis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing