Leedu VP Market tuli Sillamäel Säästumarketi asemele

Inno Tähismaa 21. juuni 2004, 11:06

Sillamäel suletud Säästumarketi koha võttis laupäeval üle Leedu VP Marketi gruppi kuuluv T-Marketi kett.

Virumaa ettevõtja Oleg Gross ei pea T-Marketit oma poele ohtlikuks konkurentsiks, kirjutab Põhjarannik. ?Kindlasti oli Säästumarket, kes seal enne pinda rentis, meile palju tugevam konkurent,? ütles Gross, ?kuid nemad panid oma uksed kinni.?

Gross ütles, et sissetoodava kauba osakaal Eesti toiduaineturul väheneb. ?Väljaspool Eesti toodetavat kaupa, mille järele on nõudlust, toome ka meie sisse,? lisas ta.

Gross ütles, et valmis alustama Sillamäel hinnasõda. ?Üks on kindel- sillamäelased konkurentsi tihenemisest ainult võidavad,? tunnistas Gross. Ta ütles, et tema pole aitab hinna madalal hoida oma tootmispool. ?Olin noorena spordimees ja mulle võiduajamised meeldivad. Oleme lahinguks valmis.?


T-Marketeid haldava OÜ VP Market tegevjuht Juta Juzulenaite ütles, et kauplusekett hakkab Eestis tegema tihedat koostööd kohalike tootjatega, kelle toodang moodustab suurema osa kaupluseketi väljapanekust.

Balti riikide suurimal kaubandusketil VP Market on praegu lisaks Sillamäele kauplused Pärnus, Tartus ja Maardus. Järge ootavad Tallinn, Valga ja teised linnad. Käesoleval aastal avatakse 15 kauplust, järgmise kolme aasta jooksul kuni 40 kauplust.

Iga T-Marketi kauplus loob Eestis 28-42 uut töökohta. Selle aasta lõpuks annab VP Market Eestis tööd umbes 500 inimesele.

VP Marketil on 186 kaubanduskeskust Leedus ja 81 Lätis. SIA VP Marketi käive oli 2003. aastal 1,04 miljardit eurot (16,3 mld kr)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing