Ühispank: plaanime poolujuvat kodulaenu intressi

29. juuni 2004, 15:04

Ühispank plaanib lähiajal turule tulla Rootsis populaarse poolujuva kodulaenu intressiga.

Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktori asetäitja Eerika Vaimäe Koit ütles, et pank plaanib lähiajal turule tulla Rootsis üsna populaarse intressi fikseerimise lahendusega, kus pool laenust väljastatakse fikseeritud ja teine pool ujuva intressiga.

?Selline lahendus on soodsam, kui tavaline intressi fikseerimine või intressi tõusu vastu kaitstud kodulaen,? lausus Vaikmäe Koit ja lisas, et kuni Euribor ei näita väga kindlat ja olulist tõusutrendi, pank uue intressiga laenu nõudlust suureks ei prognoosi.

?Põhjus on selles, et hetkel on fikseeritud ja ujuva intressi vahe veel liiga suur. Samas on oodata fikseeritud laenude osakaalu kasvu juhul, kui Euribor trend on pikemat aega tõusev ja see turul teadvustub.?

Ühispank annab fikseeritud intressiga kodulaenu täna 10 aastaks 5,45 protsendi ja 5 aastaks 4,9 protsendiga. Laenuintressi saab fikseerida ka vahepealseteks perioodideks.

Nordea pank tuli tavapärasest intressi fikseerimisest soodsama intressitõusu piiramisega välja juuni algul (loe <#siit=http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2 uud_id=545860>).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing