Nokialt kaks tugevat päeva

Raivo Sormunen 02. juuli 2004, 00:00

Kolmapäeval sai maailma suurim mobiiltelefonide tootja tuge Soome statistikaameti teatest, mille kohaselt kasvas mais elektroonikaseadmete toodang võrreldes aastatagusega 19% võrra. Tugev oli Soomes ka tööstustoodangu müük, mis kasvas kuuga 5,6% võrra ehk viimase nelja aasta kiireimas tempos.

Eile andis aga Deutsche Bank Nokia aktsiale aga ostusoovituse ning tõstis aktsia 12 kuu hinnasihi 13,1 eurolt 14 euroni. Panga sõnul peaks maailma suurima mobiiltelefonide tootja turuosa stabiliseeruma ning mobiilüksuse kasumimarginaalid võiksid käesoleva ja 2006. aasta vahel jääma 18% kanti, mis on konkurentidest parem näitaja.

Nokia tuules liikus kolmapäeval-neljapäeval ka Ericsson. Väärtpaberit tõukas uudisteagentuur Bloomberg andmeil üles uudis, et firma mobiiltelefone tootev ühisettevõtte SonyEricsson tõstis oma osaluse Hiinas asuvas mobiiltelefone tootvas firmas 51%ni.

Baasintressimäära tõstnud USA keskpanga kommentaar, et intresside tõstmise tempo jääb lähitulevikus mõõdukaks rahustas investoreid ja vedas kolmapäeval USA börsid plussi. Enim kosusid kõrgete laenuintresside pärast muretsevad majade ehitajaid ja pangandussektor.

Eile jätkus Euroopa börsidel positiivne meeleolu kuni USA börside avamiseni, mil avaldati Ühendriikide möödunud nädala uute töötu abiraha nõuete taotlejate hulk.

Kuna number näitas juba kolmandat järjestikust nädalat tõusu tekkis investorites kahtlus, kas tööturul on ikka olukord nii hea kui senini on paistnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing