Võõras loobus Klementi nõukogu liikme kohast huvide konflikti vältimiseks

Annika Matson 02. juuli 2004, 00:00

?Töötan hetkel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS), mis eeldab neutraalsust kõikide ettevõtluse organisatsioonide suhtes ja seetõttu pidasin vajalikuks loobuda osalusest Klementis,? ütles Võõras. Ta lisas, et ei ole enam Klementi aktsionär ega selle ettevõtmisteega kuidagi otseselt seotud. Ka muudes Eesti ettevõtetes ei ole ta osanik.

Klementi juhataja Toomas Leis kinnitas, et Võõras esitas lahkumisavalduse nõukogule ise. ?Põhjus on selles, et ta on nüüd ametis EAS-is ning ta taganes potentsiaalsete huvide konflikti vältimiseks,? ütles Leis.

Uut nõukogu liiget Klementil kavas ametisse rakendada ei ole. Nõukogu jätkab neljaliikmelisena: Indrek Rahumaa, Andres Rätsepp, Sven Mansberg ja Sakari Erkki Johannes Sorri.

Võõras oli aastatel 1994 kuni 2003 Klementi tegevdirektor, alates 1996. aastast oli Võõras ka firma juhatuse esimees. Võõras ehitas Klementi üles erastamisjärgselt. Ta tõi turule Klementi naisterõivaste kaubamärgi ja kinnistas selle Balti turul.

Klementi aktsionäride üldkoosolekust võttis osa 3 aktsionäri ja nende volitatud esindajat, kes esindasid aktsiatega määratud häälte üldarvust kokku 52,27%.

Üldkoosolekul kinnitati ASi Klementi 2003. aasta majandusaasta aruanne ja kanti mullune puhaskahjum 21 641 tuhat krooni eelmiste perioodide kahjumi hulka. ASi Klementi 2004. majandusaasta audiitoriks valiti ASi PricewaterhouseCoopers audiitor Tiit Raimla. Audiitorile tasu maksmine toimub vastavalt juhatuse ja ASi PriceWaterhouseCoopers vahel sõlmitavale kokkuleppele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing