Tõnis Arnover • 5. juuli 2004 kell 9:21

Lennufirmade hinnavõitlus teravneb

Tavalennufirmade ja odavlennufirmade vaheline võitlus reisijate pärast teravneb, ennustab Odavlennufirmade Liidu (ELFAA) peasekretär Jan Skeels.

ELFAA ühendab kümmekonda odavlennufirmat, kellele kuulub 204 lennukit ja ca 15% Euroopa lennuturust.

Nende põhivastase, Euroopa Lennufirmade Liidu (AEA) liikmeks on 31 lennufirmat 2500 lennukiga. AEA liikmesfirmad teenindavad aastas umbes 300 miljonit reisijat ja ELFAA liikmed 49 miljonit, kirjutab Dagens Nyheter.

Tavalennufirmad püüavad odavlennufirmade agressiivsusele vastata ühinemiste ja odavlende tegevate tütarfirmade loomisega, samuti piletite dumpinghinnaga müümisega, mis halvendab nende majandustulemusi. Tagatipuks püüavad ka t?arterlennufirmad kujundada endale odavlennufirmade mainet.

Hetkel kuum