Kvartalitulemused esialgu nõrgad

Tõnis Oja 09. juuli 2004, 00:00

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,21 protsenti 10240,29 punktini, peamiselt tehnoloogisektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks tõusis aga 0,13 protsenti 1966,08 punktini. Tehnoloogiasektori ülesvedajaks oli pooljuhisseadmete tootjad, mille indeks oli eelmise kolme päevaga kukkunud 9,5 protsenti.

Kuid regulaarsest kauplemispäevast oli ilmselt olulisem see, mis toimus pärast ametliku sessiooni lõppu. Nimelt algas eelmise kvartali majandustulemuste avaldamise hooaeg ning traditsiooniliselt tegi otsa lahti maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa ja internetiportaal Yahoo!. Ehkki mõlema firma kasumid kasvasid, oli investorite esimene reaktsioon negatiivne. Alcoa aktsia hind langes pärast 2,47 protsendilist tõusu ametlikul kauplemisel 3,57 protsenti. Yahoo! aktsia hind langes ametliku kauplemise ajal 1,87 protsenti 32,60 dollarini, järelsessioonil põrus aktsia aga 11,9 protsenti. Eile õhtul langes Yahoo! aktsia hind 8,53 protsendi võrra 29,82 dollarini. Ettevõtte kasum küll kasvas kaks korda võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kuid ettevõtte käibe tulevikuperspektiivid olid nukramad, mis andiski investoritele põhjuse aktsia müügiks. Alcoa hind aga alustas kauplemispäeva kerge tõusuga.

Esimesed tulemused ei sisalda optimismi ülejäänud hooaja suhtes, mis võib tähendada aktsiaturgude langust suvekuudel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing