Ülo Toomsalu • 8. juuli 2004 kell 7:34

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Rahandusministeerium näeb Euroopa Komisjoni soovitust kommenteerides teoreetilist võimalust langetada maksumäära Eestis 0,5?2 protsendi võrra. Siis oleks ministeeriumi hinnangul ettevõtjatel soodsam uusi töökohti luua, väheneks ümbrikupalkade maksmine ning suureneks tööjõu konkurentsivõime.

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) müüs talle kuulunud mõttelise osa aadressil Kaarli puiestee 2 asuvast objektist.

Seni mootorlaevaga Monica soovijaid Aegnale vedanud firma esindaja sõnul mängis linnavalitsus uue, 300 000 krooniga doteeritud Aegna liini sihilikult Saaremaa Laevakompaniile (SLK), linnavõimud eitavad sellist võimalust.

Heinamaade pinnas on pehme ning traktoritega niitma minek praegu võimatu. Kui 31. juuliks pole heinamaadel lõikamist toimunud, siis jäävad talupidajad ilma pindalatoetusest, mida võib ühe hektari pealt parimal juhul saada üle 400 krooni.

Postimees:

Turult heauskselt soetatud kodumaine kartul võib pahatihti pärineda hoopis Poola põldudelt, sest nagu näitavad tarbijakaitse ja aiandusliidu kontrollreidid, ei vasta köögiviljade turulettidel reklaamitud päritolu sageli tõele.

ELiga liitumise tõttu saavad Euroopa kõrgkoole sihtivad Eesti tudengid edaspidi arvestada oluliselt väiksema õppemaksuga, senikehtinud summaga võrreldes võib vahe kasvada kümnekordseks.

Eesti Raudtee (ER) kaotas nädalavahetusel õiguse oma veduritega Petseri kaudu Venemaale sõita, mis transiidispetsialistide sõnul seab ohtu enam kui kolmandiku Eestisse veetava kauba siiajõudmise.

Sakala:

Vana ja mitu aastat tühjana seisnud Tarvastu juustutsehhi ostnud osaühing Viiratsi Lihatööstus kavatseb oma tootmise praegu Eksekolt renditavalt pinnalt sinna üle viia.

Hetkel kuum