Ülo Toomsalu • 14. juuli 2004 kell 7:08

PM: Eesti Post jätkab Jaan Ojastega kohtuteed

Eesti Post saatis Tartu maakohtule teate apellatsioonkaebuse kohta ja protestib seega Jaan Ojaste ennistamise Tartu peapostkontori tegevdirektori ametikohale.

Eesti Posti juhatuse esimees Peeter Raudsepp heitis vallandamisel Ojastele ette tervet rida juhtimisvigu ja tegematajätmisi. Raudsepa hinnangul oli Ojaste jätnud pikema aja jooksul ja korduvalt täitmata oma ametiülesanded näiteks turva- ja finantsküsimustes.

Jaan Ojaste väitel olid need süüdistused otsitud ja temast sooviti lihtsalt lahti saada. Nüüdki ei tulnud talle üllatusena teade, et Eesti Post otsustas kohtuotsuse vaidlustada, kirjutab Tartu Postimees.

«Suurtel juhtidel peaks olema oskus oma vigu tunnistada, kuid Eesti Post oma vigu parandada ei taha,» nentis Ojaste. Ta on enda sõnul kindel, et kohus oma otsust ei muuda.

Tartu maakohus otsustas 8. juuli õhtul, et Ojaste vallandamine Tartu peapostkontori tegevjuhi kohalt oli ebaseaduslik, ning Ojaste ennistati tööle. 9. juuli hommikul naasis Ojaste peapostkontorisse ja jätkas oma ametikohustuste täitmist.

Seni on Eesti Posti juhatus tööle ennistatud tegevdirektorile andnud tööülesanded, mis puudutavad ehitusjärelevalve kvaliteedi parandamist ning piirkondliku peapostkontori järgmise aasta eelarve ettepanekuid.

Küll aga peab Ojaste kõiki tubaseid töid tegema Ravila tänavas Eesti Tarbijate Keskühistule kuuluva maja kabinetis. Peeter Raudsepa arvates saab Ojaste oma ülesannetega niimoodi rahulikumalt tegeleda.

Hetkel kuum