23. juuli 2004 kell 6:59

EPL: Euroopa Komisjon avaldas tarbijakaitse kümme käsku

Tarbija põhiõiguste sõnastamisega soovib Euroopa Komisjon enne puhkusele minekut kõiki kodanikke teavitada nende õigustest, kirjutas Eesti Päevaleht.

?Meie sõnum inimestele on selline: nautige puhkust ja nautige ka oma õigusi,? ütles Euroopa Komisjoni volinik Pavel Telicka, lisades, et just tarbijakaitse on valdkond, kus liidu kodanikud kõige selgemini liitu kuulumise eeliseid reaalselt tunnetavad.

?? Osta võib ükskõik kust, ükskõik mida.

?? Kui mõni toode ei sobi, saab selle tagastada.?? Tooted peavad olema väga kvaliteetsed.?? Tarbija peab teadma, mida sööb.?? Tarbijat ei tohi petta.?? Tarbijal on õigus ümber mõelda.?? Hindade võrdlemine peab olema lihtsamast lihtsam.?? Tarbijat ei tohi teadlikult eksitada.?? Reisikorraldaja ei tohi reisijatel nahka üle kõrvade tõmmata.?? Piiriülesed tülid tuleb lahendada tarbija jaoks kiiresti.

Sõnastatud kümme põhiõigust tulenevad Euroopa Liidu seadustikust ning peavad olema ühel või teisel moel iga liikmesriigi seadustes rakendatud.

Hetkel kuum