Venemaa piirab õllereklaami

03. august 2004, 09:39

Vene Riigiduuma võib veel sel nädalal vastu võtta uue seaduse, mis karmistab oluliselt õlle reklaamimist.

Uue seaduse järgi ei tohi õlut enam reklaamida ei raadios ega televiisoris hommikul kella seitsmest õhtul kella kümneni. Samuti kaovad õllereklaamid ajakirjade esikülgedelt. Reklaamis ei tohi enam kasutada inimeste ja loomade kujutusi ning reklaamid ei tohi väita, et õlu aitab eesmärke saavutada, vaimu teritada või janu kustutada, kirjutab briti leht Guardian.

Seaduse karmistamise põhjus on järsult kasvanud alaealiste alkoholisõltlaste arv ? kümne aasta taguselt 6300-lt 22 000-le, kirjutab leht.

Venemaa on üks kiireima kasvuga õlleturge maailmas, millele aitab kaasa ka agressiivne reklaam ning õlle kohtlemine tavalise karastusjoogina. Keskmine tarbimine on Venemaal kasvanud 1999. aasta 37 liitrilt elaniku kohta 51 liitrile aastal 2003. Isegi 9-10% alkoholi sisaldav õlu on Venemaal kergete alkohoolsete jookide killas ning õllekastid on poodides veepudelite ja mahlade kõrval.

Muudatust ei too ka uus seadus, kus sätted, mis oleksid õlle liigitanud kangete alkohoolsete jookide hulka, jäid välja.

Hinnanguliselt on venelased maailma ühed suuremad alkoholitarbijad, juues puhtas alkoholis väljendatuna elaniku kohta 15 liitrit aastas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing