Võrguseadmete tootja Cisco teenis rekordkasumi

Romet Kreek 12. august 2004, 00:00

Cisco majandusaasta neljanda kvartali kasum kasvas 41 protsenti, 1,38 mld dollarile. Firma kasum aktsia kohta kasvas 0,14 dollarilt 0,20 dollarile ja käive suurenes 26 protsenti, 5,93 mld dollarile.

Cisco juhatuse esimehe John Chambersi sõnul ütlesid firmade juhatuste esimehed talle, et näevad ees tagasihoidlikumat majanduskasvu võrreldes kolme kuu eelse ajaga. Cisco laovarud kasvasid 39 protsenti, mis koos kasvanud kuludega viis kasumimarginaalide vähenemiseni.

?Kasumiaruanne oli päris hea, ei midagi superhead, kuid praegu olen ma enim mures laovarude pärast,? ütles Gartmore Global Investmentsi fondijuht Chris Baggini.

Cisco laovarud kasvasid aastataguselt 873 mln dollari tasemelt 1,21 mld dollarile. Firma finantsdirektor Dennis Powell põhjendas laovarude kasvu sellega, et Cisco suurendas laovarusid kiiremaks klientide nõudluse rahuldamiseks. Powell ütles, et laovarud jäävad kõrgeks koguks aastaks.

Cisco brutomarginaal langes 68,8 protsendilt 68,4 protsendile. Powell ütles, et käimasolevas kvartalis jääb marginaal 67?68 protsendi piiresse. Cisco prognoosis käibe kasvuks 16?18 protsenti, mis genereeriks 5,92?6,04 mld dollarit käivet. Analüütikud ootavad firmalt 6,02 mld dollari suurust käivet.

Kui mitte arvestada kuludena makse aktsiaoptsioonidelt ja mõningaid muid kulusid, oleks Cisco teeninud 0,21 dollarit kasumit aktsia kohta. Firmalt oodati 0,20 dollari suurust kasumit aktsia kohta 5,89 mld dollari suuruse käibe juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing