Tehnoloogiasektor veab langust

Alvar Jõgeva 13. august 2004, 00:00

Hewlett Packardi aktsia alustas päeva ligi 15 protsenti madalamalt tasemelt. Firma ootab neljanda kvartali kasumiks, ilma erakorraliste tulude ja kuludeta 35 kuni 39 senti aktsia kohta. Käive peaks jääma vahemikku 21 kuni 21,5 miljardit dollarit. Analüütikud olid oodanud 43 sendi teenimist aktsia kohta 21,3 miljardi dollarilise käibe juures.

Thomsoni analüüsikeskuse uuring näitab, et S&P 500 indeksisse kuuluvad firmad näitavad kolmandas kvartalis 14,9 protsendilist kasumikasvu. Neljanda kvartali kasum peaks analüütikute arvamuse kohaselt kasvama 15,6 protsenti.

USA börsil väga aktiivselt kaubeldav Nokia aktsia, vajus läbi kahest olulisest tasemest, Helsingis langes läbi 9 euro ja lombi taga alustas kauplemist alla 11 dollari taset. 9 euro taset testis Nokia aktsia juba esmaspäeval, kuid siis sealt läbi ei vajutud. Olen kõige negatiivse juures Nokia aktsiast endiselt heal arvamusel, kuid ostmisega ei kiirusta. Firma ise jätkab oma aktsiate kokkuostmist, kuid müügisurve on hetkel väga tugev, mis ei luba väärtpaberil kosuda.

Kui 2003. aastal oli USA börsidel hea aasta, tõusvate aktsiate seas domineerisid pooljuhid, siis nüüd on lood vastupidi. Aastad pole vennad ja nüüd veab sama sektor turgu allapoole.

Kell 17.15 oli pilt üsna punane ehk teisisõnu aktsiad langesid. Nasdaqi koondindeks kaotas oma väärtusest ligi protsendi. Laiapõhjaline S&P 500 indeks langes veidi üle poole protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing