Andres Kärssin • 19. august 2004 kell 13:09

Kalalaevastiku moderniseerimise taotluste vastuvõtt lükkub edasi

Põllumajandusministeeriumi teatel lükkub kalalaevastiku moderniseerimise taotluste vastuvõtt edasi, sest vaja on jõustada asja puudutav määrus.

Kalalaevastiku moderniseerimise ja uuendamise toetuse taotluste vastuvõtt algab 1. septembril ja kestab kuni 8. oktoobrini 2004.

Põllumajandusminister kirjutas täna alla kalalaevastiku moderniseerimise rakendusmääruse muutmise määrusele. Määruse muutmise vajadus tulenes Euroopa Liidu Kalanduse Peadirektoraadi seisukohast Kalanduse Arendusrahastu määruse Põllumajandusministeeriumi poolse tõlgendamise kohta.

Kalalaevastiku moderniseerimise ja uuendamise toetus on üks Eesti riikliku arengukava (RAK) meetmetest, mis on suunatud Eesti ettevõtjatele, kes merest laevadel kala püüavad. RAK meetme 3.10 alt toetatakse uute kalalaevade ostmist või juba olemasolevate laevade ümberehitamist.

Hetkel kuum