PM: Mandarini ähvardavad tuhanded trahvikroonid

27. august 2004, 08:09

Salmonelloosipuhangu tõttu suletud Tartu kiirsöögikoht Mandarin võib uksed avada juba teisipäeval, kuid ei pääse kuni 30 000kroonisest trahvist.

Zeppelini keskuses asuvas OÜ Laxmi söögikohas einestanud kahe külastaja haigestumisest salmonelloosi sai Tartu tervisekaitsetalitus teada 16. augustil. 19. augustil peatas tervisekaitsetalitus Laxmi kohta langetatud tunnustamisotsuse ning hiinapärane kiirsöögikoht pidi uksed sulgema, kirjutab Postimees.

23. augustiks selgus, et salmonelloosi oli haigestunud ka kuus töötajat, eile lisandus kinnitus veel ühe töötaja haigestumise kohta.

Tartu tervisekaitsetalituse vaneminspektor Irina Timo?enko ütles eile, et toidukoha taasavamine sõltub peamiselt selle omaniku tegutsemiskiirusest.

«Eile pärast ettevõttes tehtud suurpuhastust käis meie inspektor seal proove võtmas,» rääkis Timo?enko. «Labori vastused saame arvatavasti esmaspäeval. Kui Mandarini juhtkond meile seejärel tõendab, et tal on vajalik hulk hügieenialase koolituse läbinud töötajaid, võib söögikoha taas avada.»

Vaneminspektori sõnul ei pääse Laxmi kindlasti ka trahvist, mis võib seaduse järgi olla juriidilisele isikule kuni 30 000 krooni.

«Otsust trahvisumma suuruse kohta pole veel tehtud,» lausus Timo?enko. «Ilmselt tehakse see selle nädala lõpul või järgmise alguses, kui on teada, kas haigeid on lisandunud. Siis saame hinnata eksimuse suurust.»

Zeppelini kaubanduskeskuse haldusjuht Mareh Kalda ütles, et nii tõsised probleemid Mandarinis tulid talle üllatusena. «Mina suhtlen küll kõigi rendifirmadega, aga ega ei tea nende sisemisi probleeme,» märkis ta.

Haldusjuhi sõnul on Mandarinil olnud probleeme kaadri voolavusega, kuulduste järgi tõstsid Indiast pärit omanikud ja kokad noorte teenindajate peale tihti häält. «Kaader oli koolitamata ja kui töötaja midagi ei osanud, siis karjuti,» märkis Kalda. Probleeme oli ka töölepingute vormistamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing