2. september 2004 kell 7:49

Air France kvartalikasum kahekordistus

Hollandi lennukompanii KLMi ülevõtnud Air France kvartalikasum kahekordistus, vahendab Bloomberg.

Air France Group teenis majandusaasta esimeses kvartalis 95 mln euro (1,49 mld krooni) suuruse kasumi. Aasta eest teenisid Air France ja KLM kokku 46 mln euro suuruse kasumi. Air France käive kasvas 12,3 protsenti, 4,463 mld eurole (69,8 mld kroonile). Air France kasum aktsia kohta kasvas 85,6 protsenti, 0,38 eurole.

Kasvanud naftahinna tõusu aitas firmale kompenseerida reisijate arvu kasv. Lennukompanii prognoosis sel aastal märkimisväärset tegevuskasumi kasvu eeldades keskmise naftahinna jäämist 40 dollarile. Air France on 72 protsenti selle aasta kütusevajadusese hinnariskist maandanud.

Grupi reisijate arv kasvas 17 protsenti.

Air France kasum ületas analüütikute ootusi. Air France aktsial on läinud sel aastal hästi. Aktsia hind on tõusnud sel aastal viis protsenti samas kui Bloombergi Euroopa lennukompaniide indeks on kukkunud 21 protsenti.

Hetkel kuum