Baltika jaemüük kasvas augustis 20%

08. september 2004, 17:40

Baltika kaheksa kuu konsolideeritud auditeerimata netokäive on 367,7 miljonit krooni, mis on 18% suurem võrreldes eelmise aasta sama ajaga, teatas ettevõte.

Samas oli Baltika 54,35 miljoniline netokäive augustis 2,7% väiksem kui eelmisel aastal samal ajal. Augustis kasvas Baltika oma jaesüsteemi müük 20% võrra 34,09 miljoni kroonini, moodustades 63% kogu netokäibest.

?Oleme rahul selle aasta väga tugeva suvise allahindluse juhtimisega, tegutsesime oluliselt professionaalsemalt kui eelmisel aastal, mis väljendus ka meie juuli ja augusti tulemustes,? ütles Baltika jaekaubanduse direktor Maire Milder.

Baltika suurim bränd Monton andis augusti jaekäibest 54% ehk 18,3 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas Montoni käive 0,6% võrra.

Enim, 165% suurenes võrreldes aastataguse perioodiga augustis CHR/Evermeni käive, ulatudes 7,6 miljoni kroonini. Baltmani käive kasvas augustis mullusega võrreldes 61,5% võrra, ulatudes 3,9 miljoni kroonini. CHR/Evermeni ja Baltmani käibekasvu on tinginud eelmisest aastast suurem kaupluste arv.

Baltika suurendas augustis jaemüügikäivet peaaegu kõikidel turgudel. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvas enim müük Ukrainas 40%, Leedus 37% ja Lätis 33% võrra. Eestis kasvas müük 11% võrra.

Baltika kogukäibe langus on tingitud hulgimüügi 20% ja allhangete 50% vähenemisest. Baltika hulgimüük moodustas augustis 17,02 miljonit krooni ja allhankemüük 3,04 miljonit krooni.

?Sellel aastal oli tunda, et meie hulgikliendid alustasid oma sisseostudega varem ning palju tehinguid toimus juba juulis, mistõttu ongi augusti käive väiksem. Lisaks sellele on meie Venemaa koostööpartneriga moodustatud ühisettevõtte müügimahud praegu meie oma jaekäibe hulgas, eelmisel aastal kajastusid need aga hulgikäibena. Kui hulgimüügiki kajastame vastavalt lähetustele, mis katavad meie koostööpartneri suurema osa hooaja vajadusest, siis toodangu realiseerimine oma jaemüügiketis jaotub ühtlasemalt kogu hooaja peale. Seega ei ole Vene müükide osas perioodid võrreldavad,? ütles AS Baltika finantsdirektor Ülle Järv. ?Allhanke vähenemine on aga plaanipärane ja tingitud omatoodangu müügimahu kasvust.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing