Soome lihatööstus Atria Group lubab Leedu lihaga Eesti turgu hõivata

Krista Taim 10. september 2004, 00:00

Atria Groupi teatel plaanib ta oma Leedu ettevõtte Vilnius mesa kaudu siseneda Eesti turule ning tõusta siin arvestatavaks lihatoodete müüjaks.

Võro Kommertsi juhataja Kaido Kaare sõnul võib Atria Groupi plaan olla reaalne aga selleks läheb aega. ?Meie oleme konkurentsiks valmis. See turg on suhteliselt hõivatud, ning üht suurt tegijat siia mahutada on raske,? lisas Kaare.

Tema sõnul eelistavavad inimesed kohalikke tootjaid. ?Kui nad suudavad oluliselt odavamalt pakkuda, siis kindlasti saab neil turgu olema. Samas pole palju odavamalt ka toota võimalik,? rääkis Kaare.

Nõo Lihatööstuse ASi tegevjuht Toomas Kruustüki sõnul on Eesti turg täis. ?Turgu võtta saaks vaid dumpinghindadega,? ütles Kruustük, kelle sõnul pole reaalne, et neist võiks saada siin turuliider. ?Me kõik oleme siin lihaturul nii kaua tegutsenud, et ei tea, mis imerelv see on, millega nad püüavad siin lüüa,? imestas ta.

?Jõudu tööle, ütleks neile. Atria on lubanud laienemist suhteliselt ammu,? rääkis Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Olle Horm. ?Leedus on neil mingisugune tugipunkt olemas, aga väljaspool Leedut pole nende tegevustest küll midagi kuulda olnud. Ootame põnevusega, millega nad kavatsevad välja tulla.?

?Tahaks küsida, et kas see raha, mis nad plaanivad Eesti turu vallutamisse, tuleb ikka tagasi,? ütles Horm. Seda, et turg oleks küllastunud ja kedagi juurde ei mahuks, Hormi sõnul pole. ?Aga ega me teda käed rüpes ei oota. Kaitseme oma positsiooni iga hinna eest.?

Omal ajal ka Wõro Kommertsi ostmise vastu huvi tundnud Põhjamaade lihatoodete tootja Atria Group otsustas investeerida kokku 77 miljonit krooni ligi aasta tagasi omandatud Leedu lihatööstusesse Vilnius mesa. Investeeringute peaeesmärgiks on turuosa suurendamine Leedus ja Lätis ning Leedu lihatoodete paiskamine Eesti, Skandinaavia ja Poola turgudele.

Atria Groupi president Seppo Paatelainen rääkis, et Vilnius mesal on kõik võimalused tõusta arvestatavaks lihatoodete müüjaks Eestis. ?Moodsad tootmishooned Leedus ning kuulumine Atria Groupi loob kõik eeldused selleks, et Eesti supermarketite poelettidele ilmuksid Leedu lihatooted,? teatas ettevõte pressiteates.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing