Andris Feldmanis • 16. september 2004 kell 12:22

Euroopa Komisjon pikendas loomset päritolu toiduainete tervisemärgi üleminekuaega

Loomset päritolu toiduainete tervisemärgi üleminekuaega pikendati

Teisipäeval, 14. septembril, võeti Brüsselis Euroopa Komisjoni Alalise Toiduahela ja Loomatervise Komitee istungil vastu otsus, millega pikendati loomsete toodete pakenditel kasutatava tervisemärgi üleminekuperioodi.

Vastavalt otsusele muudeti üleminekuaja kuupäevi järgmiselt:

Enne 1. maid 2004. a toodetud ja pakendatud ning sel ajal kehtinud nõuete kohaselt märgistatud toodete Eestis turustamise kuupäeva pikendati 30. aprillini 2005 varem kehtinud kuupäeva 31.detsember 2004 asemel ;

Enne 1. maid 2004. a kehtinud nõuete kohaselt märgistatud pakendite, pakkematerjalide ja etikettide kasutamist Eestis pikendati samuti kuni 30. aprillini 2005.

Sama otsusega pikendati ka enne 1. maid 2004 Euroopa Liidu ekspordiõigust omanud ettevõttetes enne seda kuupäeva valmistatud ja sel ajal kehtinud nõuete kohaselt märgistatud toodete teise liikmesriigi turule viimist kuni 30. aprillini 2005. Varasema otsuse järgi lõppes üleminekuperiood 31.augustil 2004.

Hetkel kuum