HEX 25 tõus toob tulevikus tulu Ühispanga klientidele

Annika Matson 21. september 2004, 00:00

?Hoiustaja saab 35?40 protsenti HEX 25 indeksi tõusust,? ütles Eesti Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktori asetäitja Eerika Vaikmäe Koit. Ta lisas, et täpse protsendi saab teada märkimisperioodi lõpus 8. oktoobril.

Minimaalne summa, mille saab uude investeerimishoiusesse paigutada, on 10 000 krooni ja seda saab kasvatada 1000krooniste sammudega. Hoiuse periood on kaks aastat ehk oktoobrini 2006. Indeksi languse korral saab hoiustaja 100% hoiustatud summast tagasi.

Aktsiahindade soodsa liikumise korral on võimalus teenida kõrget tulumaksuvaba intressi, vältides samas aktsiainvesteeringutega kaasnevat raha kaotamise riski, seisis panga pressiteates.

8. oktoobrini kestva pakkumise käigus on võimalus paigutada raha hoiusesse, mille intress on seotud Soome HEX 25 indeksi tootlusega.

Soome majandus on olnud ajalooliselt suhteliselt kiire kasvuga ? viimase 10 aasta jooksul on see kasvanud keskmise tempoga 3,7% aastas, mida on pea kolmandiku võrra rohkem kui Euroopa Liidus keskmiselt. Tulenevalt soodsast kasvukeskkonnast oodatakse head tootlust ka Soome aktsiatelt.

HEX 25 viimase kahe aasta keskmine tootlus on olnud suurusjärgus 15% aastas.

?Tihti arvatakse, et Soome turg on liigselt sõltuv Nokiast, kuid HEX 25 indeks on koostatud nii, et Nokia osakaal on selles oluliselt väiksem, kui seda Nokia turuväärtuse puhul eeldada võiks. Nokia moodustab HEX 25 indeksist kõigest kümnendiku,? selgitas Ühispanga Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing. Ta möönis, et kokku on HEX 25 koostatud Soome 25 juhtiva ettevõtte aktsiatest, mille hulka kuuluvad lisaks Nokiale veel TeliaSonera, UPM Kymmene, Stora Enso, Fortum, Sampo, Nordea, Kesko jt. ?Kõik need ettevõtted on väga tihedalt seotud äritegevusega Eestis ja teistes Baltimaades,? lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing