EPL: Tuhalasse kerkib ASi Klaasimeister klaaspaketitehas

27. september 2004, 07:57

Uus klaasitehas loob Kose valda juurde umbkaudu kolmkümmend töökohta.

?Tallinna ja Tartu tehased jäid meile kitsaks ja seetõttu tuli rajada uus ja suurem tootmispind,? selgitas ASi Klaasimeister juhatuse liige Tarmo Jullinen, miks ehitatakse Tuhalasse 4500-ruutmeetrine klaaspakettide tehas. Seni oli Klaasimeistri valduses kaks tootmispinda kahe tuhande ruutmeetri ulatuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tuhala valikut põhjendas Jullinen sellega, et Tallinnas ja selle lähiümbruses oleks sellise suurusega tootmishoone jaoks olnud maa liiga kallis. ?Enamik meie transpordist liigub niikuinii mööda Tartu maanteed Tallinna ja Tartu suunal ja see oli üks tegureid, miks Tuhala välja valiti,? lisas Jullinen.

Tuhala tehasesse kolib täielikult üle Tallinnas Peterburi maanteel asunud tehas, juurde soetatakse ka uusi tootmisvõimsusi, mis tähendab ka tootmismahu kasvu.

Jullineni sõnul on nende ettevõtte käive alates 1997. aastast pidevalt kasvanud 30% võrra, sest Eesti ehitusturg on samuti kasvanud. Inimesed vahetavad energiasäästu nimel välja vanu puuraamidega aknaid uute klaaspakettakende vastu.

Ettevõtte toodangust läheb ekspordiks 15% ringis, kuid Jullinen ei osanud hinnata seda kogust, mis läheb piiri taha juba pakettakende ja fassaadide tootjate toodangu osana.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing