EPL: Mobiilikõne hind kukkus tavatelefoni kõnehinna tasemele

29. september 2004, 08:00

Tele2 tõi turule uued firmade ja riigiasutuste teenusepaketid, mis viivad mobiilikõne esmakordselt tavatelefoni kõnehinnaga võrreldavale tasemele.

Ärimehe ja Riigimehe paketiga liitunuile maksavad asutusesisesed mobiilikõned 25 senti minut, lisaks saavad ka liitunud riigiasutused omavahel rääkida hinnaga 25 senti minut. Hinnale lisanduv käibemaks teeb lõpphinnaks pisut alla 30 sendi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Samas maksab teelfonikõne Elioni fiksvõrgus soodusajal 28 senti, tööajal 34 senti minut, asutustele on hind soodsam.

Uute pakettide kasutajate kõned Tele2 mobiilivõrku maksavad 75 senti ning teistesse mobiilivõrkudesse ja tavatelefonidele 1,25 krooni minut, lisandub käibemaks.

EMT pressiesindaja Kaja Pino tunnistas, et tegemist on tõepoolest soodsa pakkumisega. ?EMT ei ole riigiasutustele omavahelisi kõnesid sellise hinnaga ? 25 senti minut ? pakkunud, see ei ole kindlasti tavaline tariif,? ütles Pino. EMT vastusammudest ei saa Pino sõnul paraku veel rääkida.

Tele2 ülisoodsa pakkumise põhjus on selles, et firmale kuulub vaid 1% suurune turuosa ministeeriumite mobiilikõnede kogukuludest. ?See on disproportsioonis äriturul toimuvaga ja anomaalne võrreldes eraturul toimuvaga,? ütles Tele2 juhatuse esimees Üllar Jaaksoo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing