PM: Lumani sõnul peaksid maksud veelgi soodsamad olema

01. oktoober 2004, 08:11

Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani hinnangul tuleks lõpetada ka firmadele makstavate dividendide maksustamine.

?Eesti praegune tulumaksusüsteem on hea, kuid seda tuleks muuta veelgi soodsamaks,? ütles Toomas Luman Postimehele. ?Alates 2009. aastast ei saa me vastavalt ema- ja tütarettevõtte eurodirektiivile välismaistele juriidilistele isikutele makstavaid dividende enam maksustada. Arvestades ELi konkurentsipõhimõtteid, tuleks lõpetada ka nende Eesti juriidiliste isikute maksustamine, kes maksavad dividende siinsetele firmadele.?

Lumani sõnul Eestit ei päästaks see, kui meil oleks 10protsendine ettevõtete tulumaks. ?Kui Läti alandab oma maksu 12,5 protsendini, siis see tühine vahe enam investorite otsuseid ei mõjutaks. Kui tõstame ettevõtete maksukoormuse 10 protsendini, ei erine me Euroopa hallist massist enam kuidagi,? ütles Luman.

Lumani sõnul ei pruugi laekumised riigieelarvesse väheneda. ?Teoreetiliselt kaotame küll summa, mis saadakse praegu välisfirmadele dividende makstes. Eestis maksavad firmad firmadele dividende enamasti ikkagi vaid selleks, et dividendide saajad, ettevõtte füüsilistest isikutest aktsionärid saaksid oma tulu kätte. Sealt saab riik juba oma maksud kätte? ütles Luman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing