ÄL: Ruut otsib taas uusi omanikke

06. oktoober 2004, 07:59

Eesti suurimas telesaadete tootjas on lähima paari kuu sees oodata uut omanikemuutust.

Eesti suurimas telesaadete tootjas Eetriüksus on suurosalus läinud üle Monika Vichmannile. Kuid lähima paari kuu jooksul on oodata uut omanikeringi muutust, kirjutas Ärileht.

Augusti algul toimus firmas, mille peamine kaubamärk on Ruut, võimu koondumine ? lahkus investeerimispankur Tõnis Haavel. Temale kuulunud osa ehk 43,68 protsenti Eetriüksusest ostis ära teine osanik Monika Vichmann, saades sellega suuromanikuks. Samm oli üllatav seetõttu, et Monika Vichmann, kes on tegutsenud mitmetes erinevates ametites, ei ole varem silma paistnud erilise huviga just filmi- ja teletööstust arendada.

Ettevõtliku daami käes on nüüd 87,36 protsenti firmast, mille eest ta loovutas Haavelile 890 000 krooni. Kuna Haaveli senine rahaline panus firmasse oli 611 500 krooni (veidi üle 39 000 euro), siis teenis investeerimispankur oma mitmeaastase vaeva eest veidi ka peale. Väiksemateks osanikeks on Kiur Aarma, Rando Pettai ja Kaupo Karelson.

?Jah, meie omanikering muutub novembri algul,? ei tee Kiur Aarma asjast suurt saladust. Ta vaikib selle koha pealt, kes on siis need uued omanikud. ?Ei nimeta!? on filmimehe ainuke vastus.

Veidi paotab saladuskatet Monika Vichmann: ?Uued omanikud on filmi- ja teletööga tihedalt seotud inimesed. Loodame neilt uusi ideid, rahalist panust ja toetust igapäevakoorma jagamisel.?

Eetriüksusele on paar viimast aastat olnud kui mägironimine ? vaevaga üles, siis alla, jälle üles. Hoolimata Kultuurkapitali rohkest toetusest, mida viimase pooleteise aasta jooksul on kokku saadud ligi 1,5 miljonit krooni, ei suudetud kuludega sammu pidada ning maksuametile võlgneti aina suuremaid summasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing