Ülo Toomsalu • 6. oktoober 2004 kell 6:00

ÄL: Trigoni investorid ostsid teise suure piimafarmi

Trigon Baltic Farming (TBF) ostis Ida-Virumaal teise piimafarmi VR-Vasevere.

Tegemist on TBFi vähem kui aasta tagasi ostetud Jõhvis asuva Revino piima- ja lillefarmi naaberfarmiga. Revino ostsid soomlased veidi alla aasta tagasi mõnekümne miljoni krooni eest. VR-Vasavere ostuhinda ei avalikustata, kirjutas Ärileht.

Kui TBF Revino ostis, kasvas seal ligi 120 piimalehma, nüüd on neid üle 500. VR-Vasavere farmi ostuga kasvab lehmade arv ligi tuhandeni. Eestis on nii suuri farme kõigest seitse-kaheksa.

?Tahame saada domineerivaks tegijaks Eesti põllumajanduses, me ei karda sellesse valdkonda investeerida,? ütles TBFi nõukogu liige Joakim Helenius. Tema sõnul vajavad Eesti farmid investeeringuid, muidu nad hääbuvad. TBF on Revinosse investeerinud 15,7 miljonit krooni, VR-Vasaveresse plaanitakse sel ja järgmisel aastal investeerida 20,4 miljonit krooni.

TBFi juhatuse esimehe Ülo Adamsoni sõnul oli naaberfarmi ost loogiline investeering, kuna kahe farmi maad on kõrvuti, see aitab kulutusi optimeerida.

Hetkel kuum