Peeter Raidla • 7. oktoober 2004 kell 7:32

Bravocom: Eesti turule jääb 8-9 mobiilioperaatorit

Eesti esimese mobiilside teenusoperaatori Bravocom hinnangul on 2005. aasta lõpuks Eesti turule oodata kuni 20 erinevat mobiilside teenuse pakkujat.

Neist saavad saavad pikemas perspektiivis edukad olla 8 või 9, väitis Bravocom oma pressiteates. Vastav analüüs on tehtud Bravocomi poolt ning põhineb turundusinformatsioonil, võrdlusel teiste riikide ja sarnaste sektoritega.

Bravocomi juhatuse esimehe Peep Põldsammi sõnul saab valdav osa uutest tulijatest olema virtuaaloperaatorid ehk lihtsalt kõneaja vahendajad, kes üldjuhul ei tooda teenuseid ega teenindust ise. Põldsamm ei välista aga ka Bravocomi sarnaste, algusest peale ise üles ehitatud teenuseoperaatorite turule sisenemist.

«Osa turule sisenejaid ootab veel investeeringute tegemisega, vaadates kui kiiresti Eesti riik suudab käivitada numbriliikuvuse ning kui õiglased saavad olema meie operaatori vahetamise tingimused,» sõnas ta.

Bravocomi juhatuse esimehe Peep Põldsammi sõnul muudavad uued tulijad põhjalikult mobiilsideturgu ning esimesed muutused toimuvad juba praegu.

«Olemasolevad operaatorid lasevad alla hindu ning kaotavad põhjendamatult kõrgeid tasusid, et olla valmis ausaks konkurentsiks,» tõi ta näiteks.

Hetkel kuum