8. oktoober 2004 kell 11:13

Eesti Energia alajaamasid rüüstati jälle

Täna öösel ja hommikul sai Eesti Energia taaskord teateid Tallinnas toime pandud kahe alajaama rüüstamise ja varguste kohta.

Vask- ja alumiiniumseadmeid varastanud vandaalide tegevus on põhjustanud mitmetele Eesti Energia klientidele elektrikatkestusi ja ebastandardset pingekõikumist, teatas ettevõte

Eesti Energia juhtimiskeskustesse on laekunud informatsioon kahest möödunud ööl Tallinnas rüüstatud alajaamast, üks Ravi ja Magasini tänava kandis ja teine Villardi tänaval. Sarnaselt varasemate juhtumitega seadsid ka täna kurjategijad end ohtu tegutsedes töötavates alajaamades. Juhtimiskeskused ja avariibrigaadid tegelevad aktiivselt viimaste sündmuste tagajärgede kõrvaldamisega.

Möödunud nädalal tabas Tallinna Kristiine ja Rocca al Mare kanti suur alajaamade rüüstamise laine. Siis said metallivaraste tegevuse tõttu Tallinnas kannatada kaheksa tegutsevat alajaama ja üks ehitusjärgus olev objekt. Eesti Energia esitas sündmustega seoses politseile avaldused kurjategijate tabamiseks. Lisaks korraldas Eesti Energia omalt poolt Kristiine ja Rocca al Mare piirkonda ka turvafirma patrulli alajaamasid valvama. Aktiivne vargustegevus selles piirkonnas vaibus.

Lisaks koostööle politseiga, tegeleb Eesti Energia omalt poolt aktiivselt ka tõhusamate turvameetmete otsimisega. Algatatud on koostöö naabrivalvega ja tehakse analüüse mehitatud ja tehnilise valve võimaluste ja tasuvuse kohta.

Hetkel kuum