Börsikommentaar: Nafta üles, aktsiad alla

14. oktoober 2004, 09:46

USA aktsiad langesid, positiivselt alanud päev sai taaskord löögi nafta hinna tõusust, millel on negatiivne mõju majandusele.

Dow tööstuskeskmine lõpetas napilt ülalpool psühholoogiliselt olulist 10 000 punkti taset. Päeva sees vajus indeks ka maagilisest tasemest allapoole. Tööstuskeskmine langes päevaga 0,7 protsenti. Dow komponentidest oli surve all maailma suurim alumiiniumikontsern Alcoa, mida rõhus metalli hinna langus. Alcoa aktsia kukkus 3 protsenti.

Laiapõhjaline S P 500 indeks langes 0,7 protsenti. Teisipäeva hilisõhtul majandustulemused avaldanud kiibitootja Intel ja Interneti teenuste pakkuja Yahoo ei suutnud Nasdaqi indeksit plusspoolel hoida. Yahoo majandustulemused tekitasid siiski huvi teiste Interneti äride vastu, nende seas kerkis hiljuti börsidebüüdi teinud otsingumootori Google aktsia hind 2,6 protsenti. Tehnoloogiaaktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks lõpetas päeva 0,2 protsenti miinuses.

Naftabarreli hind kerkis New Yorgi kaubabörsil 2,2 protsenti, 53,64 dollarile. Kõrge musta kulla hind peaks analüütikute sõnul hakkama pärssima majanduskasvu. Vastupidiselt nafta hinnale tegid kiire languse läbi alumiiniumi ja vase hind, kuna kardeti Hiina majanduse jahtumisest tulenevat nõudluse vähenemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing