• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubandusdefitsiit langetas dollarit

  Dollari kurss langes euro ja jeeni suhtes, sest USA kaubandusdefitsiit augustis oli oodatust suurem.
  Import ületas eksporti 54 mld dollari ulatuses. Analüütikud ootasid keskmiselt 51,4 mld dollari suurust kaubandusdefitsiiti. Suurem puudujääk tähendab kasvavat vajadust vahetada dollareid teiste valuutade vastu, et maksta impordi eest.
  Analüütikute sõnul peaks kaubandusdefitsiit dollari kurssi nõrgestama. Peale kaubandusdefitsiidi näitaja teatavakstegemist tegi dollari kurss euro suhtes läbi kiire languse tasemeni 1,2420. Kella poole viieks dollari kurss mõnevõrra kosus, üks euro maksis 1,2373 dollarit. Jaapani jeen tugevnes dollari vastu kella poole viieks tasemeni 109,52.
  Kaubandusdefitsiit võib panna USA keskpanka intresse kergitama, mis mõjuks majanduse arengule negatiivselt. Majanduskasv aga näitab aeglustumise märke, kuna nafta hind püsib jätkuvalt rekordi lähedasel tasemel. Kiire intresside tõus aeglustaks kasvu veelgi.
  Dollari langus peaks siiski olema limiteeritud, kuna täna avaldatavad septembrikuu jaemüüginäitajad arvatavasti tõusevad. Jaemüük peaks Bloombergi küsitletud analüütikute sõnul kasvama 0,7 protsendi võrra. See oleks oluline paranemine võrreldes augustis toimunud 0,3 protsendilise langusega.
  Tokyo-Mitsubishi panga valuutaanalüütik Osamu Takashima on USA majanduse suhtes optimistlik. ?Kui majandus kasvab kiiresti, suureneb ka kaubandusdefitsiit,? ütles Takashima Bloombergile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.