Börsikommentaar: Hansapanga Venemaa plaanid hakkavad konkretiseeruma

18. oktoober 2004, 09:52

Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt ütles reedel intervjuus Bloombergile, et enne kesksuve töötab pank Venemaal.

Tuleva aasta algul või selle aasta lõpus loodab Hansapank saada regulaatoritelt load. Seejärel suurendatakse panga aktsiakapitali ja liigutakse uutesse ruumidesse. Kvest nimetatakse ümber Hansapangaks. Järgmise aasta lõpuks on plaanis avada kontorid Peterburis ja Kaliningradis.

Võimaliku pangaostu Lätis ei pidanud Neivelt mõttekaks, kuna Hansabanka laenuportfell kasvab kuus kiiremini kui väiksemate Läti pankade kogu bilansimaht.

Intressidest rääkides ütles Neivelt, et turg on liiga optimistlik intressimäärade suhtes.

?Kõik (pangad) tormavad vaid lühiajalisi eesmärke vaadates turuosa võitma,? ütles Neivelt. ?Kinnisvaralaenude marginaalid on Balti riikides 1-1,5% vahel, mõned tehingud toimuvad isegi madalamate marginaalidega. Firmalaenudega on sama lugu.?

?Vaid viis kuud pärast Euroopa Liitu saamist on meil juba Euroopa Liidu intressitasemed, mis tähendab, et turg usub, et riskid on samal tasemel,? ütles Neivelt. ?Kas see on õige? Kõik peaksid seda kaaluma.?

?Me pole veel täiskasvanud turg. Tänu EL saamisele ja selgele rahvusvaluutadest loobumise strateegiale saame me nautida väga madalaid intresse, isegi liiga madalaid,? ütles Neivelt. ?Need annavad majandusele valesid signaale. Vaadake kuidas on kasvanud jooksevkonto defitsiit. Sada korda on raskem eksportida sama raha eest samas kui krediidikasv suurendab importi. Samas Leedul sellist probleemi pole.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing