Põhjarannik: Kaupmees Oleg Gross seljatas autorikaitsjad

18. oktoober 2004, 08:58

Kaks aastat väldanud ASi OG Elektra ja Eesti autorikaitse ühingu kohtuskäigud jõudsid Viru ringkonnakohtus lahendini, mis andis õiguse ettevõttele.

Rakvere suurärimees Oleg Grossile kuuluva OG Elektra ja Eesti autorikaitse ühingu kohtutee algas paari aasta eest, mil autoriõiguste kaitsjad tuvastasid, et Lääne-Virumaal Tapa linnas asuvas kaubanduskeskuses kuulati raadiot, kirjutas Põhjarannik. Raadio Elmar lasi sel hetkel eetrisse muusikat. Viru ringkonnakohus leidis eelmisel reedel, et ASi OG Elektra juhatus pole autoriõiguste rikkumises süüdi ning ASi OG Elektra apellatsioonikaebus rahuldati.

'See on kohe nii hea uudis, et ma istun sügavamalt toolile,' rõõmustas Oleg Gross. 'Meil käis see väänamine ikka mitu aastat.'

Esimese astme kohus tuvastas, et ettevõtte juhtkond oli teinud kõik endast oleneva, et poepersonal autorikaitse seadusest tulenevalt raadiot ei kuulaks, rääkis Gross. Autoriõiguste kaitsjad saatsid asja edasi ringkonnakohtusse ning sealt läks kohtuvaidlus esimese astme kohtusse tagasi. Teisena asja arutanud esimese astme kohus andis õiguse autorikaitsjatele.

Gross väitis, et ettevõtte juhtkond oli teinud kõik, et seadust täidetaks ning suutis seda ka kohtus tõendada.

Eesti autorikaitse ühingu juht Kalev Rattus viibis välisreisil ning pärast kohtulahendi avaldamist ei saanud keegi ühingu seisukohti kommenteerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing