dans@tack kanuti gildi SAALis

Christel Karits 22. oktoober 2004, 00:00

Festival on pühendatud kahe tihedates suhetes oleva Euroopa tantsuorganisatsiooni ? Dans in Kortrijki (Kortrijk, Belgia) ja kanuti gildi SAALi ? pikaajalisele koostööle. Mõlema tegevuses on tähtis osa sõltumatute koreograafide-tantsijate tegevuse toetamisel ning arendamisel.

Minifestivalile tuleb viis valitud etendust. Valiku hetke kõige kuumematest etendustest on teinud Dans in Kortrijki juht Koen Kwanten ja kanuti gildi SAALi juht Priit Raud, kes on ühtlasi ka ettevõtmise kuraator ja produtsent.

?Tulijate hulgas on nii noori tegijaid kui ka juba tuntud ja tunnustatud meistreid,? ütles Raud. ?dans@tack@tallinn algab 22. oktoobril viimastel aastatel pulbitsema hakanud Viini tantsuelu ühe tipptegija Milli Bitterli etendusega ?What remains of me? Part 2? ning jätkub uue kodumaise esietendusega Margus Toomla esituses,? avas ta. Pea kahekuulise prooviperioodi tulemusena valmib Toomla eestikeelne ja -meelne versioon hispaanlase Carlos Pezi etendusest ?Already played tomorrow?. Sama etenduse ingliskeelse versiooniga alustab Tenerifelt pärit Carlos Pez minifestivali teist päeva laupäeval 23. oktoobril. Päeva lõpetab omapärasemaid kodumaiseid tegijaid ? ZUGA ühendatud tantsijad, kes koostöös bändiga Beggars Farm näitavad just turneelt saabunud etenduse ?ZUGA teeb suure linna? nii-öelda suure lava versiooni.

dans@tack@tallinn lõpeb pühapäeval, 24. oktoobril tõelise maiuspalaga tantsukuns-ti sõpradele. ?Prantslane Jan Luc Ducourt töötas aastakümneid Anne Terese de Keersmakeri parema käena tema kuulsas trupis Rosas. Siis ta lahkus ning nüüd juba mitmendat aastat tegeleb edukalt soolokarjääriga. Sellel suvel kohtus ta Kortrijkis ka meie publikule tuttava Hooman Sharifiga ning sündis etendus, mis taastas meeste usu tantsukunsti, nimelt ?Partition?,? rääkis Raud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing