• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühendriikide dollar kaheksa kuu odavaim

  San Francisco Föderaalreservi presidendi Janet Yelleni arvamus, et USA suurenev kaubandusdefitsiit on riskiks riigi majanduskasvule, vedas möödunud reedel dollari viimase kaheksa kuu madalaima tasemeni.
  Reede keskpäeval nõrgenes Ühendriikide valuuta euro suhtes 1,2659 dollarini (12,36 kroonini), mis on madalaim tase pärast 25. veebruari.
  Augustis 54 miljardi dollarini ulatunud kaubavahetusdefitsiit paneb USA majanduse märkimisväärsete probleemide ette, sõnas Yellen. Turuosaliste sõnul näitab see keskpanga rahutust üha ähvardavamaks muutuva kaubavahetusnumbri pärast.
  Dollarile andis möödunud nädala esmaspäeval löögi ka valitsuse raport, mille kohaselt investeerisid välisinvestorid augustis USA finantsvaradesse 59 miljardit dollarit ehk kõige passiivsemalt viimase kümne kuu jooksul. Maaklerite sõnul näitab see investorite põlgust dollari vastu, sest välismaised fondivalitsejad ei soovi dollari riski tõttu USA varadesse investeerida.
  Ühendriikide rahandusministri John Snow? arvates aga ei maksa muretseda, et välisinvestorite nõudlus USA varade järele väheneb. Lisaks lubas ta toetada tugevat dollarit. ?USA on jätkuvalt maailma parim koht, kuhu investeerida, ja seetõttu pole ma mures,? lisas Snow. Kolmandas kvartalis kõige täpsemalt valuutakursside liikumisi prognoosinud investeerimispank Lehman Brothers Holding ennustab, et dollar vajub 2004. aasta lõpuks euro suhtes 1,30ni (12,04 krooni dollar).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.