Ühendriikide dollar kaheksa kuu odavaim

Raivo Sormunen 25. oktoober 2004, 00:00

San Francisco Föderaalreservi presidendi Janet Yelleni arvamus, et USA suurenev kaubandusdefitsiit on riskiks riigi majanduskasvule, vedas möödunud reedel dollari viimase kaheksa kuu madalaima tasemeni.

Reede keskpäeval nõrgenes Ühendriikide valuuta euro suhtes 1,2659 dollarini (12,36 kroonini), mis on madalaim tase pärast 25. veebruari.

Augustis 54 miljardi dollarini ulatunud kaubavahetusdefitsiit paneb USA majanduse märkimisväärsete probleemide ette, sõnas Yellen. Turuosaliste sõnul näitab see keskpanga rahutust üha ähvardavamaks muutuva kaubavahetusnumbri pärast.

Dollarile andis möödunud nädala esmaspäeval löögi ka valitsuse raport, mille kohaselt investeerisid välisinvestorid augustis USA finantsvaradesse 59 miljardit dollarit ehk kõige passiivsemalt viimase kümne kuu jooksul. Maaklerite sõnul näitab see investorite põlgust dollari vastu, sest välismaised fondivalitsejad ei soovi dollari riski tõttu USA varadesse investeerida.

Ühendriikide rahandusministri John Snow? arvates aga ei maksa muretseda, et välisinvestorite nõudlus USA varade järele väheneb. Lisaks lubas ta toetada tugevat dollarit. ?USA on jätkuvalt maailma parim koht, kuhu investeerida, ja seetõttu pole ma mures,? lisas Snow. Kolmandas kvartalis kõige täpsemalt valuutakursside liikumisi prognoosinud investeerimispank Lehman Brothers Holding ennustab, et dollar vajub 2004. aasta lõpuks euro suhtes 1,30ni (12,04 krooni dollar).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing