• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoogsate kõrtsiprallede aeg on möödas

  ?Selliseid joomaüritusi nagu traditsioonilised kõrtsipralled ja suvejoomingud, kus pärast nn suvepäevi tükk aega end ravida tuleb, enam küll ei korralda.?
  Nii ütles OVS Ehituse juht ja omanik Olaf Orgse. Kahekümneliikmeline kollektiiv käib sanatooriumis, kulutades selleks 35 000 krooni.
  Väga intelligentne ja kadestusväärne lahendus.
  Enamikus ettevõtetes minnakse aga siiski kergema vastupanu teed ja viiakse kollektiiv ööklubisse või kõrtsi. Kusjuures enamikul juhtudel juhid ise nendel üritustel osalema ei kipu. Miks siis eeldada, et töötaja peaks seda tahtma?
  Firma peo eesmärk on kollektiivi ühendada ja pakkuda pingelisest tööpäevast puhkust. Ürituste korraldajate ja erinevate meelelahutusvõimaluste pakkujate arv kasvab. Valik muutub iga päevaga suuremaks ja teenused kvaliteetsemaks. Kuid ikkagi minnakse sissetallatud teerada mööda kõrtsi jooma.
  Miks mitte võtta eeskujuks 30 aasta tagune traditsioon, kus ettevõtetel olid sõprusmajandid ja -kolhoosid. Päris vahva oleks, kui linnafirmadel oleksid sõprusfirmad maal ja vaheldumisi käidaks üksteisel külas. Küllakutsutud valmistaksid ette aktiivse programmi.
  Esimene päev algaks spordivõistlusega ja et asi põnevam oleks, paneksid kõik kohalikud ettevõtted oma meeskonna välja. Kõik ju tahaks linnavurledega rinda pista.
  Et kõigil oleks tegevust, võiks üheaegselt käia mitu võistlust. Üks oleks meeskondlik mäng, näiteks korvpall, võrkpall või jalgpall. Talvel aga võiks lisada individuaalsed võistlused suusatamises. Juhid võiksid samal ajal rinda pista males või muus mängus, kus tuleks rohkesti ajusid kasutada.
  Ja ka naistele võiks olla täiesti eraldi võistlus, näiteks kes teeb parima koogi. Küllakutsutud naiskond küpsetaks oma koogi kohalikus koolis või lasteaias. Kohalikud naiskonnad aga saaksid ju seda teha kellegi kodus, kus on suurim köök või parim ahi. See võib päris lõbus olla. Oleme ju kõik kooliajal sõbrannadega koos kooki küpsetanud. Need, kes ei taha üheski võistluses osaleda, oleksid ergutuspublikuks.
  Loetletud näited on vaid üksikud tegevused, kuid neid alasid, milles võistelda, on sõltuvalt aastaajast tohutult palju. Kõik oleneb ka muidugi valla võimalustest, kas on spordiväljak või koguni spordibaas, mis oleks iseenesest parim variant.
  Õhtul aga toimuks autasustamine ja tutvumisõhtu koos mõnusa saunaga. Ka tutvumisõhtu võiks olla sisustatud seltskonnamängudega ja muusikat võiks teha kohalik ansambel.
  Et iga ettevõte oma nurka ei hoiaks, peaks õhtujuht olema suure kogemusega ja tõeline professionaal, kes oskaks mõnusate seltskonnamängudega inimesi tutvustada ja ühendada.
  Järgmisel päeval võiks tutvuda valla vaatamisväärsustega, ettevõtetega. Pärast lõunasööki aga kihutaks spordist tekkinud mõnusa lihasvaluga ning rõõmsate ja naljakate mälestustega koju.
  Lisaks sellele, et ettevõte saab mõnusad aktiivsed suve- või talvepäevad, saavad kohalikud ettevõtted toreda spordipäeva. Üritus oleks ka hariv, sest kui palju me ikka teame, mis toimub võõras linnas, vallas või külas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.