• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoogsate kõrtsiprallede aeg on möödas

  ?Selliseid joomaüritusi nagu traditsioonilised kõrtsipralled ja suvejoomingud, kus pärast nn suvepäevi tükk aega end ravida tuleb, enam küll ei korralda.?
  Nii ütles OVS Ehituse juht ja omanik Olaf Orgse. Kahekümneliikmeline kollektiiv käib sanatooriumis, kulutades selleks 35 000 krooni.
  Väga intelligentne ja kadestusväärne lahendus.
  Enamikus ettevõtetes minnakse aga siiski kergema vastupanu teed ja viiakse kollektiiv ööklubisse või kõrtsi. Kusjuures enamikul juhtudel juhid ise nendel üritustel osalema ei kipu. Miks siis eeldada, et töötaja peaks seda tahtma?
  Firma peo eesmärk on kollektiivi ühendada ja pakkuda pingelisest tööpäevast puhkust. Ürituste korraldajate ja erinevate meelelahutusvõimaluste pakkujate arv kasvab. Valik muutub iga päevaga suuremaks ja teenused kvaliteetsemaks. Kuid ikkagi minnakse sissetallatud teerada mööda kõrtsi jooma.
  Miks mitte võtta eeskujuks 30 aasta tagune traditsioon, kus ettevõtetel olid sõprusmajandid ja -kolhoosid. Päris vahva oleks, kui linnafirmadel oleksid sõprusfirmad maal ja vaheldumisi käidaks üksteisel külas. Küllakutsutud valmistaksid ette aktiivse programmi.
  Esimene päev algaks spordivõistlusega ja et asi põnevam oleks, paneksid kõik kohalikud ettevõtted oma meeskonna välja. Kõik ju tahaks linnavurledega rinda pista.
  Et kõigil oleks tegevust, võiks üheaegselt käia mitu võistlust. Üks oleks meeskondlik mäng, näiteks korvpall, võrkpall või jalgpall. Talvel aga võiks lisada individuaalsed võistlused suusatamises. Juhid võiksid samal ajal rinda pista males või muus mängus, kus tuleks rohkesti ajusid kasutada.
  Ja ka naistele võiks olla täiesti eraldi võistlus, näiteks kes teeb parima koogi. Küllakutsutud naiskond küpsetaks oma koogi kohalikus koolis või lasteaias. Kohalikud naiskonnad aga saaksid ju seda teha kellegi kodus, kus on suurim köök või parim ahi. See võib päris lõbus olla. Oleme ju kõik kooliajal sõbrannadega koos kooki küpsetanud. Need, kes ei taha üheski võistluses osaleda, oleksid ergutuspublikuks.
  Loetletud näited on vaid üksikud tegevused, kuid neid alasid, milles võistelda, on sõltuvalt aastaajast tohutult palju. Kõik oleneb ka muidugi valla võimalustest, kas on spordiväljak või koguni spordibaas, mis oleks iseenesest parim variant.
  Õhtul aga toimuks autasustamine ja tutvumisõhtu koos mõnusa saunaga. Ka tutvumisõhtu võiks olla sisustatud seltskonnamängudega ja muusikat võiks teha kohalik ansambel.
  Et iga ettevõte oma nurka ei hoiaks, peaks õhtujuht olema suure kogemusega ja tõeline professionaal, kes oskaks mõnusate seltskonnamängudega inimesi tutvustada ja ühendada.
  Järgmisel päeval võiks tutvuda valla vaatamisväärsustega, ettevõtetega. Pärast lõunasööki aga kihutaks spordist tekkinud mõnusa lihasvaluga ning rõõmsate ja naljakate mälestustega koju.
  Lisaks sellele, et ettevõte saab mõnusad aktiivsed suve- või talvepäevad, saavad kohalikud ettevõtted toreda spordipäeva. Üritus oleks ka hariv, sest kui palju me ikka teame, mis toimub võõras linnas, vallas või külas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.