Hoogsate kõrtsiprallede aeg on möödas

Eda-Liis Kann 27. oktoober 2004, 00:00

?Selliseid joomaüritusi nagu traditsioonilised kõrtsipralled ja suvejoomingud, kus pärast nn suvepäevi tükk aega end ravida tuleb, enam küll ei korralda.?

Nii ütles OVS Ehituse juht ja omanik Olaf Orgse. Kahekümneliikmeline kollektiiv käib sanatooriumis, kulutades selleks 35 000 krooni.

Väga intelligentne ja kadestusväärne lahendus.

Enamikus ettevõtetes minnakse aga siiski kergema vastupanu teed ja viiakse kollektiiv ööklubisse või kõrtsi. Kusjuures enamikul juhtudel juhid ise nendel üritustel osalema ei kipu. Miks siis eeldada, et töötaja peaks seda tahtma?

Firma peo eesmärk on kollektiivi ühendada ja pakkuda pingelisest tööpäevast puhkust. Ürituste korraldajate ja erinevate meelelahutusvõimaluste pakkujate arv kasvab. Valik muutub iga päevaga suuremaks ja teenused kvaliteetsemaks. Kuid ikkagi minnakse sissetallatud teerada mööda kõrtsi jooma.

Miks mitte võtta eeskujuks 30 aasta tagune traditsioon, kus ettevõtetel olid sõprusmajandid ja -kolhoosid. Päris vahva oleks, kui linnafirmadel oleksid sõprusfirmad maal ja vaheldumisi käidaks üksteisel külas. Küllakutsutud valmistaksid ette aktiivse programmi.

Esimene päev algaks spordivõistlusega ja et asi põnevam oleks, paneksid kõik kohalikud ettevõtted oma meeskonna välja. Kõik ju tahaks linnavurledega rinda pista.

Et kõigil oleks tegevust, võiks üheaegselt käia mitu võistlust. Üks oleks meeskondlik mäng, näiteks korvpall, võrkpall või jalgpall. Talvel aga võiks lisada individuaalsed võistlused suusatamises. Juhid võiksid samal ajal rinda pista males või muus mängus, kus tuleks rohkesti ajusid kasutada.

Ja ka naistele võiks olla täiesti eraldi võistlus, näiteks kes teeb parima koogi. Küllakutsutud naiskond küpsetaks oma koogi kohalikus koolis või lasteaias. Kohalikud naiskonnad aga saaksid ju seda teha kellegi kodus, kus on suurim köök või parim ahi. See võib päris lõbus olla. Oleme ju kõik kooliajal sõbrannadega koos kooki küpsetanud. Need, kes ei taha üheski võistluses osaleda, oleksid ergutuspublikuks.

Loetletud näited on vaid üksikud tegevused, kuid neid alasid, milles võistelda, on sõltuvalt aastaajast tohutult palju. Kõik oleneb ka muidugi valla võimalustest, kas on spordiväljak või koguni spordibaas, mis oleks iseenesest parim variant.

Õhtul aga toimuks autasustamine ja tutvumisõhtu koos mõnusa saunaga. Ka tutvumisõhtu võiks olla sisustatud seltskonnamängudega ja muusikat võiks teha kohalik ansambel.

Et iga ettevõte oma nurka ei hoiaks, peaks õhtujuht olema suure kogemusega ja tõeline professionaal, kes oskaks mõnusate seltskonnamängudega inimesi tutvustada ja ühendada.

Järgmisel päeval võiks tutvuda valla vaatamisväärsustega, ettevõtetega. Pärast lõunasööki aga kihutaks spordist tekkinud mõnusa lihasvaluga ning rõõmsate ja naljakate mälestustega koju.

Lisaks sellele, et ettevõte saab mõnusad aktiivsed suve- või talvepäevad, saavad kohalikud ettevõtted toreda spordipäeva. Üritus oleks ka hariv, sest kui palju me ikka teame, mis toimub võõras linnas, vallas või külas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing