• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjarannik: Ida-Virumaal lähevad kaubaks poolelijäänud elumajad

  Kinnisvarafirmad tunnevad huvi Kohtla-Järve elumajade vastu, mille ehitus kümme-viisteist aastat tagasi pooleli jäi.

  Kinnisvarafirmad soovivad need paremasse elupiirkonda ära vedada või kohapeal üles ehitada, kirjutab Põhjarannik.
  «Need pooleli jäänud majad lähevad hästi kaubaks, eriti Ahtme linnaosas,» kinnitas Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo. Tema sõnul eelistab linn kinnisvarafirmasid, mis võtavad ette pooleli jäänud majade lõpuni ehitamise ? mida üles ehitada ei anna, need lubab linn ka ära vedada.
  Poolelijäänud maju on Ahtmes kuus, lisaks neli vundamenti. Sel suvel valmis juba ka esimene vanast karkassist üles ehitatud maja: Ahtme vagunikoostetehase UVZ AVR töötajate elamu. Kollo sõnul plaanib tehas teisegi maja korrastamist.
  Kollo ennustas, et Kohtla-Järvel võib elamispinnaga varsti kitsaks kätte minna. «Kui Jõhvi vangla valmis ehitatakse, võib tekkida olukord, kus praegu pooleli olevad majad valmisehitatuna inimestele elamispinna annavad,» ütles ta. «Iseasi, kui kiiresti kinnisvaraarendajad nende majadega toimetama hakkavad.»
  Aselinnapea sõnul on ühe poolelijäänud maja müügihind umbes 50 000 krooni.
  Firma Grand Kinnisvara ostis suvel ühe poolelijäänud elumaja Ida-Virumaa Tudulinna vallalt aga kõigest ühe krooniga, et viia paneelid Tartusse ja maja seal uuesti üles ehitada.
  Firma tegevjuht Marek Kerna ütles, et igale kaubale on kuskil ostja, kõik sõltub vaid hinnast. «Kui neid maju pole Ida-Virus vaja, tuleb need üles ehitada seal, kus elamispinna järele nõudlust on,» tõdes ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.