• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjalas meeleolukas päev

  Eile oli Põhjala börsidel enam huvitavaid uudiseid kui ühel tavalisel nädalal kokku. Eesti Telekomi suuromanik TeliaSonera tõusis oma kvartaliraporti peale eile kella viieks õhtul 38,20 Rootsi kroonini (+7,6%) ehk viimase üheksa aasta kõrgeima tasemeni.
  Põhjamaade suurima telekomikompanii tegevuskasum enne põhivara kulumit ulatus kolmandas kvartalis 8,21 miljardi Rootsi kroonini, mida oli kümnendiku võrra enam kui analüütikud SME Direkti andmeil keskmiselt prognoosid.
  Investoritele meeldis ajaloo tugevaima kvartalitulemuse teinud TeliaSonera otsus osta turult tagasi 10 miljardi Rootsi krooni eest omi aktsiaid, mis tulevikus peaks toetama aktsia hinda. Ettevõtte lubas lisaks tavapärastele dividendidele, mis on suurusjärgus 30?50% aasta puhaskasumist, jagada investorite vahel veel aastail 2005?2007 lisadividende 30 miljardi Rootsi krooni jagu. Küllap näitab see, et ettevõttel on raskusi laienemisega ja seetõttu näeb TeliaSonera parema võimalusena raha investorite vahel vaba raha ära jagada.
  Tublisti liikus eile ka Nokia aktsia (1,7%, 11,73 eurot), kuna Strategy Analyticsi andmeil on hakanud maailma suurima mobiiltelefonide tootja turuosa paranema. Kvartaliga tõusis turuanalüüsi firma andmeil ettevõtte turuosa 29 protsendilt 31 protsendini. Tõsi, Nokia ise hindas kvartaliraportis oma turuosa 33 protsendile.
  Mobiiltelefonide tootjate mahtude suurenemise tõttu rõõmustas ka telefonidele korpuseid tootev Perlos, mille kvartalikasum kasvas möödunud 2,3 mln eurolt 16,3 miljoni euroni ja mille aktsia tegi eile kella viieks läbi tõusu 4,3%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.