• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Liidu kalandusinspektorid kontrollivad Eesti kalanduse järelvalvet

  Sel nädalal on Eestis ELi Kalanduse direktoraadi inspektorid, kes kontrollivad Eesti järelevalvesüsteemi ELi kalapüügialaste määruste täitmisel.

  Alates esmaspäevast kontrollivad kaks Euroopa Liidu (EL) kalandusinspektorit, kuidas on Eestis korraldatud tursapüügi järelevalve, millised on püügivahenditele kehtestatud nõuded, kuidas toimib andmeside, kas püügiandmete esitamine toimub nõuetekohaselt, kirjutas Postimees Online.
  Kuna Eesti vetes kala vähesuse tõttu spetsialiseeritud tursapüüki ei toimu, püüavad meie laevad Taani ja Rootsi vetes, andes püütud kala üle nimetatud maade sadamates. Seetõttu tähendab tursapüügikontroll peamiselt lubade ja püügi kohta esitatud andmete kontrollimist.
  Missiooni käigus külastatakse ka Harju- ja Saaremaa sadamaid, kus vaadatakse eelkõige Keskkonnainspektsiooni inspektorite järelevalvetegevust ning seda, kas sadamate kontroll on piisav ja põhjendatud.
  Kaks täna Keskkonnainspektsiooni saabunud EL inspektorit vaatavad Eesti kalalaevade satelliitjälgimissüsteemi toimimist. Satelliitjälgimissüsteemiga on võimalik määrata kindlaks laeva asukoht ning jälgida tema liikumist, saada informatsiooni laeva püügitegevuse kohta ning selle kohta, millises sadamas püütud kala lossitakse.
  Süsteem võimaldab täpselt kontrollida, et kala ei püütaks keelutsoonides ega -aegadel.
  Vastavalt Euroopa Liidu nõuetele peab satelliitjälgimissüsteem olema kõigil üle 18 m pikkustel laevadel, hetkel töötab süsteem üle 60-l Eesti kalalaeval.
  Sarnaseid kontrollkäike teevad EL inspektorid kõigisse liikmesriikidesse, et tagada EL ühtse kalanduspoliitika eesmärkide täitmine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.