• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks meil pole korralikku täikat

  Lugesin Kertu Ruusi kirjutisi ja mulle meenus ühe eestlase hiljutine jutt, et koolilapsed ei teadvat enam midagi kolhoosidest.
  Mida teavad nad siis täi- või vanakraamiturust? Minagi oskan neid seostada vaid Inglismaaga, kus ma elan, ja mitte Eestiga, Ruusi kirjeldatud asusid aga hoopistükkis USAs. Mitte ei meenu Eestis ükski korralik täika, mitte ei meenu ükski Eestis ostetud pruugitud ese, ehkki olen endiselt õnnelik pärlite üle, mis said ostetud Helsingi täikalt aastaid tagasi. Mälu järgi maksid veel kümne krooni ringis. Olen aastaid lootnud Eestis täikade tekkele. Inglismaal on eriti levinud jumble sale, millega näiteks kool või klubi tekitab raha konkreetsele projektile. Müü-akse seda, mida annetajad parasjagu loovutavad, müüjateks vabatahtlikud, kes mingit tasu ei saa. Ent kui olengi Eestis sel teemal jutu üles võtnud, on kohe nina kirtsutatud.
  Tulemus ongi, et minu inglise kodus on vähe Eesti asju ja needki tõin 30 aasta eest endaga kaasa. Ega uusi Eesti asjugi pole Eestis lihtne osta ? kõik puha väljamaine ja kallihinnaline.
  Autor: Tiina Tamman
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.