Miks meil pole korralikku täikat

Tiina Tamman 01. november 2004, 00:00

Lugesin Kertu Ruusi kirjutisi ja mulle meenus ühe eestlase hiljutine jutt, et koolilapsed ei teadvat enam midagi kolhoosidest.

Mida teavad nad siis täi- või vanakraamiturust? Minagi oskan neid seostada vaid Inglismaaga, kus ma elan, ja mitte Eestiga, Ruusi kirjeldatud asusid aga hoopistükkis USAs. Mitte ei meenu Eestis ükski korralik täika, mitte ei meenu ükski Eestis ostetud pruugitud ese, ehkki olen endiselt õnnelik pärlite üle, mis said ostetud Helsingi täikalt aastaid tagasi. Mälu järgi maksid veel kümne krooni ringis. Olen aastaid lootnud Eestis täikade tekkele. Inglismaal on eriti levinud jumble sale, millega näiteks kool või klubi tekitab raha konkreetsele projektile. Müü-akse seda, mida annetajad parasjagu loovutavad, müüjateks vabatahtlikud, kes mingit tasu ei saa. Ent kui olengi Eestis sel teemal jutu üles võtnud, on kohe nina kirtsutatud.

Tulemus ongi, et minu inglise kodus on vähe Eesti asju ja needki tõin 30 aasta eest endaga kaasa. Ega uusi Eesti asjugi pole Eestis lihtne osta ? kõik puha väljamaine ja kallihinnaline.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing