ÄP fototoimetus • 2. november 2004 kell 22:00

Balti riikide suurima aktsiafondi maht ületas miljardi krooni piiri

Lisaks Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fondile, mille maht tõusis esmaspäeval 1,021 miljardi kroonini, hõivab Balti riikide aktsiafondide hulgas ka teise koha Trigon Capitali fond ? Trigoni Teise Laine Fond, mille maht on kasvanud 469 miljoni kroonini ning mis alustas tegevust selle aasta juunis.

Viimasega on mahuliselt võrdsed Eesti suurimad teise pensionisamba fondid. Hansa Pensionifond K3 maht on kasvanud 581 miljoni ja Ühispanga Pensionifond Progressiivne 445 miljoni kroonini.

Trigoni fondide investoriteks on peamiselt välisinvestorid ning enamik investeeringuid tehakse Eestist väljapoole. Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil oli 1. novembri seisuga Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fondil 509 ja Trigoni Teise Laine Fondil 229 fondiomanikku. Mõlema fondi varadest kuulub umbes neli viiendikku välismaistele juriidilistele isikutele.

Trigon Capitali direktori Kristel Kivinurm-Priisalmi sõnul on pärast Euroopa Liiduga liitumist välisinvestorite huvi uutesse liikmesriikidesse investeerimise vastu oluliselt kasvanud. Kivinurm-Priisalmi sõnul on täna regiooni kõige atraktiivsemalt hinnatud aktsiad Kesk-Euroopa telekomid ja farmaatsiasektor ning aktsiaturud Horvaatias, Bulgaarias ja Rumeenias.

Autor: ÄP

Hetkel kuum