• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti riikide suurima aktsiafondi maht ületas miljardi krooni piiri

  Lisaks Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fondile, mille maht tõusis esmaspäeval 1,021 miljardi kroonini, hõivab Balti riikide aktsiafondide hulgas ka teise koha Trigon Capitali fond ? Trigoni Teise Laine Fond, mille maht on kasvanud 469 miljoni kroonini ning mis alustas tegevust selle aasta juunis.
  Viimasega on mahuliselt võrdsed Eesti suurimad teise pensionisamba fondid. Hansa Pensionifond K3 maht on kasvanud 581 miljoni ja Ühispanga Pensionifond Progressiivne 445 miljoni kroonini.
  Trigoni fondide investoriteks on peamiselt välisinvestorid ning enamik investeeringuid tehakse Eestist väljapoole. Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil oli 1. novembri seisuga Trigoni Kesk- ja Ida-Euroopa Fondil 509 ja Trigoni Teise Laine Fondil 229 fondiomanikku. Mõlema fondi varadest kuulub umbes neli viiendikku välismaistele juriidilistele isikutele.
  Trigon Capitali direktori Kristel Kivinurm-Priisalmi sõnul on pärast Euroopa Liiduga liitumist välisinvestorite huvi uutesse liikmesriikidesse investeerimise vastu oluliselt kasvanud. Kivinurm-Priisalmi sõnul on täna regiooni kõige atraktiivsemalt hinnatud aktsiad Kesk-Euroopa telekomid ja farmaatsiasektor ning aktsiaturud Horvaatias, Bulgaarias ja Rumeenias.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.