Suurfirmad on Bushi võiduga rahul

04. november 2004, 11:44

Bushi esimesel ametiajal maksukärbetest ja mitmesuguste reeglite leevendamisest kasu saanud suurfirmad ootavad nüüd sama trendi jätku.

Võitjate hulka loetakse eelkõige ravimifirmad, energeetika- ja kaitsetööstuse firmad, finantsteenuste- ja tervishoiusektori firmad, kirjutas Wall STreet Journal.

Kaotajaks on aga kinnisvaralaenude firmad nagu Fannie Mae ja Freddie Mac, keda reguleerivaid seadusi Bush on lubanud karmistada. Samuti biotehnoloogia ja alternatiivenergia ettevõtted. Kindlasti jäävad kaotajaks ka juristid, kes on tegelenud kahjunõuetega firmade vastu.

Kindlad võitjad on naftakompaniid ja söetööstuse ettevõtted, kellel vaevalt on Bushilt oodata rangemate keskkonnanõuete kehtestamist. Samuti on Bush lubanud arendada kodumaist energiatootmist. Rangemaid standardeid pole karta ka autotööstusel ning kiirtoidukettidel pole vaja muretseda miinimumpalga tõusu pärast, kirjutas leht. Võitjate hulka loeb WSJ ka tehnoloogiasektori, kuna Bush ilmselt ei rakenda survet firmade vastu, kes töökohti USAst välja viivad, ning tubakatööstuse.

Bush tahab ümber korraldada sotsiaalkindlustussüsteemi ja tervisekindlustuse, mis on kasulik kindlustusfirmadele ja tervisesektori ettevõtetele. Eesmärk on anda võimaluse erakontode loomiseks. Samuti tahab Bush anda võimaluse säästa maksuvabalt koolituskuludeks, maja ostuks vm eesmärkideks. See on soodne halduritele ning aitab kergitada aktsiate hindu, kirjutas WSJ.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing