ÄP fototoimetus • 4. november 2004 kell 22:00

Ugala laval käib mäng elu ja surma peale

Laupäeval pakub Ugala teatri suur lava tavalisest rohkem pauku ja mõõgatärinat ? esietendub seiklusklassika kullafondi kuuluv piraadilugu ?Aarete saar?. Robert Louis Stevensoni legendaarse romaani on teatritekstiks vorminud ja lavastanud Peeter Tammearu. ?Aarete saar? on teos, mille najal on üles kasvanud palju põlvkondi. Stevensoni loodud maailm on ehe, seiklused tõelised ja ohtlikud ning tegelaskujud põnevad.

Lavastaja sõnul pole ka Ugala ?Aarete saar? kindlasti mitte kardemonilinnalikult lõbus röövlilugu laulude ja tantsudega. Teekond peidetud piraadiaarde järele pole lõbusõit tursimilaeval, seltskonnaks vahvad röövlipoisid. See on mäng elu ja surma peale, kus mõõk ja püss liiguvad teinegi kord kiiremini kui mõte ning seiklusest ei saa võitjatena välja tulla sugugi mitte kõik.

Kesksetes rollides on Priit Võigemast (Jim Hawkins) ning Peeter Jürgens (John Silver).

Autor: ÄP

Hetkel kuum