• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Ugala laval käib mäng elu ja surma peale

    Laupäeval pakub Ugala teatri suur lava tavalisest rohkem pauku ja mõõgatärinat ? esietendub seiklusklassika kullafondi kuuluv piraadilugu ?Aarete saar?. Robert Louis Stevensoni legendaarse romaani on teatritekstiks vorminud ja lavastanud Peeter Tammearu. ?Aarete saar? on teos, mille najal on üles kasvanud palju põlvkondi. Stevensoni loodud maailm on ehe, seiklused tõelised ja ohtlikud ning tegelaskujud põnevad.
    Lavastaja sõnul pole ka Ugala ?Aarete saar? kindlasti mitte kardemonilinnalikult lõbus röövlilugu laulude ja tantsudega. Teekond peidetud piraadiaarde järele pole lõbusõit tursimilaeval, seltskonnaks vahvad röövlipoisid. See on mäng elu ja surma peale, kus mõõk ja püss liiguvad teinegi kord kiiremini kui mõte ning seiklusest ei saa võitjatena välja tulla sugugi mitte kõik.
    Kesksetes rollides on Priit Võigemast (Jim Hawkins) ning Peeter Jürgens (John Silver).
    Autor: ÄP
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.