• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks mu ajusid komposteeritakse?

  Miks nimetatakse kogumispensioni teist sammast kohustuslikuks, kui see pole suurele osale inimestest kohustuslik?
  Mina ei ole liitunud kogumispensioni teise sambaga. Ei liitu ka kunagi. Miks? Sest ei taha ja pole ka kellegi asi, miks. Mul on õigus mitte liituda, sest kogumispensioni teine sammas pole mulle kohustuslik - olen sündinud enne 1983. aastat. Aga iga jumala kord, kui ma lähen Hansapanka mingit asja ajama, küsib teller minult, miks ma pole kohustusliku kogumispensioniga liitunud. Sel hetkel on raske jääda rahulikuks. Tunnen ennast sandisti, et olen mingi kohustusliku asja tegemata jätnud. Aga kogumispenisoni teine sammas pole mulle ju kohustuslik! Kena daam pangaleti taga teab seda ju, sest ta teab mu isikukoodi.
  Aga ikka kordub see aastast aastasse: kohustuslik kogumispension, kohustuslik kogumispension... Miks inimese ajusid komposteeritakse?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.